Ljubitelji životinja sledećeg vikenda će uživati na Beogradskom sajmu, jer se održavaju dve tradicionalne manifestacije posvećene psima i mačkama – 60. CACIB i 10. TICA.

U subotu i nedelju, 4. i 5. marta, u hali 1a održaće se tradicionalna TICA izložba mačaka. Felinološko društvo Felis Serbica organizator je jubilarne, 10.  izložbe. Mace će na 12 ringova (po 6 u subotu i u nedelju) ocenjivati sedam sudija iz Austrije, Danske, Francuske i Velike Britanije, dok će u svakoj od kategorija biti organizovan i izbor za najlepšu mačku.

U halama 1 i 4 u nedelju, 5. marta održaće se prolećni CACIB – Međunarodna izložba pasa svih rasa u organizaciji Kinološkog saveza Srbije. Za titulu najlepšeg psa 60. CACIB-a „konkurisaće“ više od hiljadu pasa svih rasa iz celog sveta, jer učesnici dolaze iz više od 30 zemalja. Psi su podeljeni u devet razreda i ocenjivaće ih sudije iz Srbije, Rumunije, Hrvatske, Belgije, Italije i Crne Gore. Na CACIB-u će se predstaviti i brojni proizviđači hrane, opreme i kozmetike za pse.

U okviru manifestacije održava se i Agility Show – sportsko takmičenje vrhunski obučenih pasa, kao i Junior Handling – izbor za najboljeg mladog vodiča pasa.

Na kraju manifestacije, u centralnom ringu, održava se Best in Show – izbor za najlepšeg psa Izložbe, što je svakako i najatraktivniji deo manifestacije.

SERVISNE INFORMACIJE

Cena ulaznica za svaku od izložbi je 300 dinara, dok je cena parkinga 100 dinara po satu. Izložba mačaka i u subotu i u nedelju otvorena je od 10 do 18 časova, a radno vreme CACIB-a je u nedelju od 9:30 do 15 časova.