Pod sloganom „Bašta u srcu grada“, na Beogradskom sajmu se od 6. do 9. aprila održava 22. Međunarodni sajam hortikulture – najcvetnija, najmirisnija i najšarenija manifestacija. Ova atraktivna priredba ima specifični privredno-edukativnog karakter, a posvećena je zaljubljenicima u prirodu, zdrav život i lepu, urednu i ugodnu životnu sredinu. Sajam hortikulture je, zajedno sa svojim izložbama – 20. Izložbom lekovitog bilja i preparata od meda „Darovi prirode“ i 5. Izložbom baštenskih i parkovskih mašina Motoplantexpo, odavno prepoznatljiv kao sajamski događaj koji nudi spoj korisnog, praktičnog i lepog.

Pored uzgajivača cveća i cvetnog materijala, i ove godine će se na istom mestu okupiti preko 100 izlagača iz raznih oblasti hortikulture – voćarstva, vinogradarstva, pčelarstva, gajenja lekovitog bilja, proizvodnje sadnica i semenskog materijala, uzgoja i održavanja zelenih površina, pejzažne arhitekture, ali i više od 5000 očekivanih poslovnih i „običnih“ posetilaca, kojima je životni moto „živeti lepo i zdravo“.

Sajam hortikulture 2016

Sajam je oplemenjen izuzetno bogatim stručnim, edukativnim i zanimljivim pratećim programom, izložbama, predavanjima i prezentacijama iz raznih oblasti hortikulture, ali i takmičarskim i humanitarnim sadržajima.

Manifestaciju podržava Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, strukovna udruženja, naučne i obrazovne institucija iz zemlje i regiona.

Sajamske hale 3 i 3A biće za posetioce Beogradskog sajma otvorene od 10 do 19 sati. Pojedinačne ulaznice koštaće 200 dinara, grupne 100, a sajamski parking 100 dinara na sat.