Jubilarni, 40. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova održava se od 3. do 7. aprila. Učešće na ovoj specijalizovana manifestacija za plovila svih vrsta, opremu za lov i ribolov, sportove na vodi i ronjenje, nautičku, kamp i outdoor opremu najavilo je više od 80 izlagača, koji će predstaviti oko 100 plovila.

Među njima su i predstavnici najpopularnijih domaćih i svetskih brendova, uključujući i one najrenomiranije u sektoru ekskluzivnih plovila, kao što su Monterey 378, Cranchi 30, Bavaria 29, Beneteau Antares 30S, See Ray, Jeanneau, Sealver…

Da manifestacija postaje sve interesantnija na međunarodnom planu potvrđuje učešće „premijernih“ izlagača iz Italije i Turske, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore. Pored stalnih izlagača kao što su CTC Unit, Goga YCI, Inteh-V i drugi, pojaviće se i neki novi, kao što su Efel Motors, Focus, AS Labruna, ENC Star Trade itd.

Pod sloganom „Isplovi, zabaci, ulovi“, posetioci će moći da iskoriste i tradicionalnu berzu polovnih plovila, biće predstavljene poznate regate, splavarenja i ostali vodni potencijali Srbije, a sve je „začinjeno“ neizostavnim ekološkim i bezbednosnim temama vezanim za vodu.

Sajam nautike, lova i ribolova

Poseban akcent stavljen je na lov i ribolov, kod kojih je ekspanzija svake godine sve uočljivija. U ovom segmentu distributeri će predstaviti lovačko naoružanje, municiju i konfekciju, štapove za pecanje i sav drugi ribolovački pribor, a biće zastupljeni brojni brendovi – Canona, Capriolo, Trofej, Eurofish, Travar i mnogi drugi.

Ova manifestacija tradicionalno ima bogat prateći program – stručna predavanja posvećena mogućnostima nautičke privrede, izgradnji mreže marina, privezišta i prateće infrastrukture, uz mnoštvo promocija, demonstracija, radionica, izložbi i relevantnu nautičku literaturu.

Značajan stručni program opet će imati Mašinski fakultet, odnosno tamošnja Katedra za brodogradnju, kao i Muzej afričke umetnosti sa

novim izložbama. Oružari najavljuju i virtuelno strelište, za ljubitelje ovog sajamskog segmenta.

Radno vreme manifestacije je od 10 do 19 časova, a poslednjeg dana Sajam se zatvara dva sata ranije – u 17 časova. Pojedinačne ulaznice koštaju 300 dinara, grupne su 200, a parking se plaća 100 dinara po započetom satu.