Četvrtak, 24. maj, na 62. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća takođe će se iskazati zanimljivim stručnim i pratećim programom.

Tako će u Svečanoj sali upravne zgrade, od 11 do 14 časova, zainteresovani poslovni ljudi imati B2B susrete, sve pod stručnim i poslovnim kišobranom Privredne komore Srbije.

Od 12 do 13 časova, u sali hale 2C, Triton oil, Beograd, prezentuje Qualichem sredstva za obradu metala – tehnologija sledeće generacije.

Od 14 do 17 časova, takođe u sali hale 2C, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije prezentuje „Najbolju tehnološku inovaciju – Kako inovacijama pokrenuti Srbiju“. Moderator je prof. dr Dragan Povrenović.

Od 15 do 16 časova, u Svečanoj sali upravne zgrade, Cad Cam Data priređuje prezentaciju pod nazivom „(R)evolucija u transformaciji razvoja i proizvodnje pomoću sveobuhvatne poslovne platforme 3DExperience“.

RTS sa Sajmom tehnike obeležava 60. godišnjicu prvog TV prenosa uživo

A u hali 3 Beogradskog sajma, od 12 do 16 časova, RTS nastavlja da zajedno sa Sajmom tehnike obeležava 60. godišnjicu svog prvog TV prenosa uživo, i to baš iz studija na Beogradskom sajmu. Posetioci će biti u prilici da se okušaju kao spikeri dnevnika ili radija ili da učestvuju u radio-drami. Ukoliko žele da ponesu i uspomenu sa svog „nastupa“, mogu da ponesu i USB ili CD. Za sve to vreme, kao i svakog dana tokom trajanja sajma, „Trezor“ prikazuje izbor emisija iz svoje petnaestogodišnje produkcije svakog dana od 11 do 18 časova.