Sajam sporta, međunarodna manifestacija koju organizuje Sportski savez Srbije, održava se od 24. do 26. novembra. Ovogodišnja manifestacija je šesta po redu, a pokrovitelj je, kao i uvek – Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Sajam se održava u hali 1 od 10 do 19 časova, a ulaz je besplatan.

Svakoga dana na programu će biti besplatni seminari, predavanja i radionice o najvažnijim temama u sportu. Besplatni zdravstveni pregledi biće dostupni na štandu Zavoda za sport i medicinu, a na raspolaganju je 20 terena za aktivaciju, poligon za atletiku i kros fit, trambulina, ski skakaonica, tatami za borilačke sportove, teretana i još mnogo toga.

Pod sloganom „Srbija, zemlja sporta”, ovogodišnji Sajam sporta okupiće 150 teritorijalnih sportskih saveza, 87 nacionalnih granskih sportskih saveza, predstavnike najznačajnih sportskih institucija u zemlji – Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Srbije, Paraolimpijski i Olimpijski komitet Srbije, kao i najvažnije nacionalne sportske i obrazovne institucije. Biće tu i Antidoping agencija Republike Srbije, Sekretarijat za omladinu i sport grada Beograda sa Sportskim savezom Beograda, Sekretarijat za omladinu i sport AP Vojvodine sa Sportskim savezom Vojvodine, Sportski savez Kosova i Metohije. Specijalni gost je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Organizatori i učesnici će tokom Sajma podsetiti na sjajne sportske rezultate koje je Srbija ostvarila u tekućoj godini, promovisaće sportove, predstaviti nove sportske veštine, edukovati zainteresovane posetioce, a pripremljena su i zabavna dešavanja.

Sajam sporta iz godine u godinu raste i potvrđuje status vodeće sportske manifestacije u regionu, a organizatori pozivaju sve one koji shvataju značaj sporta da dođu na Beogradski sajam i učestvuju u promociji pravih vrednosti.

Na Sajmu sporta biće izložena i sportska oprema i suplementi, nutricionisti će govoriti o ishrani, a zdravstveni radnici o oporavku i rehabilitaciji sportista.