“Sport je zakon” slogan je koji će obeležiti 5. Međunarodni sajam sporta koji se na Beogradskom sajmu održava od 25. do 27. novembra. Organizator manifestacije je Sportski savez Srbije, a pokrovitelj Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Na Beogradskom sajmu predstaviće se više od 100 teritorijalnih sportskih saveza, 89 nacionalnih granskih saveza, najvažnije sportske visokoškolske ustanove i predstavnici ostalih značajnih sportskih institucija u zemlji. Izlagači na Sajmu sporta su i proizvođači, trgovci i distributeri sportske opreme, suplemenata, ishrane i svega što je vezano za oporavak i rehabilitaciju sportista.

Cilj manifestacije je da kroz edukaciju i zabavu motiviše sve ljude, a naročito decu, da se bave sportom, bilo da je reč o rekreativnom ili profesionalnom sportskom angažmanu. Privilegija ove manifestacije je mogućnost da se na jednom mestu predstave svi sportovi, što će i deci i odraslima olakšati odlučivanje za odgovarajući sport.

Na jednom mestu – u halama 1 i 1a, posetioci će moći da prisustvuju i brojnim stručnim predavanjima, na kojima će biti reči o načinu treniranja, ishrani, rehabilitaciji, trenažnom procesu. Biće organizovane radionice i seminari za sportiste, trenere, rukovodstva i predstavnike sportskih saveza i udruženja.

Ulaz na Sajam sporta je besplatan, a radno vreme je od 10 do 19 časova.