Sajam nautike, lova i ribolova biće za posetioce otvoren već od 10 časova, u petak, 1. marta 2019. godine, a ceremonija svečanog otvaranja predviđena je za 10:30 časova, u hali 1 Beogradskog sajma.

Beogradski Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova je specijalizovana regionalna sajamska manifestacija namenjena ljubiteljima i korisnicima svih vrsta plovila, sportovа na vodi i ronjenjа, opreme za lov i ribolov, nautičkе, kamp i outdoor opremе. Održava se od 1. do 5. marta, u halama 1 i 4 Beogradskog sajma.

Ova specijalizovana domaća sajamska manifestacija ima za cilj da predstavi aktuelne trendove i domete različitih segmenata domaće i regionalne nautičke privrede te lovne i ribolovne delatnosti, od industrijskih i ekonomskih do sportskih, rekreativnih ili turističkih. U svim ovim oblastima predstaviće se više od 100 direktnih i indirektnih izlagača i drugih učesnika u specijalizovanim sajamskim programima.

Posetioci će na sajamskim štandovima moći da se upoznaju sa ponudom glisera, jahti, jedrilica, čamaca, skutera, brodskih i vanbrodskih motora, opreme za sportove na vodi, obuka, čartera i drugih elemenata nautičkog turizma, kako bi uživanje na vodi bilo ono pravo. Podrazumeva se da je značajan deo izlagačkog programa prilagođen rečnim nautičarima, ljubiteljima Save, Dunava, jezera i plovnih kanala. Ovakva raznovrsna ponuda upotpunjena je i berzom polovnih plovila, a oni koji uživaju u regatama, splavarenju i ostalim sportsko-rekreativno-turističkim aktivnostima koje omogućuju vodni potencijali Srbije, biće na pravom mestu u pravo vreme.

Ni ove godine neće izostati najpopularniji domaći i svetski nautički brendovi, uključujući i one najrenomiranije u sektoru ekskluzivnih plovila. Svi oni sigurno će uspeti da zadovolje očekivanja najmanje desetak hiljada posetilaca. Tako će se, pored stalnih izlagača kao što su CTC Unit, Goga YCI, Inteh-V, Go Paddling i drugi, predstaviti i neki novi kao što su Mitan Marina, Como, Efel Motors, AS Labruna, ENC Star Trade itd.

Ljubitelje lova i ribolova posebno će iznenaditi ekspanzija u ovom sajamskom sektoru, začeta još prošle godine i brojem izlagača i raznovrsnošću i kvalitetom eksponata. U ovom segmentu izlagači predstavljaju lovačko naoružanje, municiju i konfekciju, štapove za pecanje i sav drugi ribolovački pribor, a sve to naći će svoje mesto u hali 4 Beogradskog sajma. A tamo će posetioce, pored ostalih, sačekati naši najveći uvoznici i distributeri kao što su Snajper, Capriolo, Grof, Eurofish, Travar i drugi.

Sajam nautike, lova i ribolova po pravilu prati bogat program sačinjen od stručnih predavanja, promocija, izložbi, bogatog fonda literature.

Pojedinačna ulaznica za Sajam nautike, lova i ribolova košta 350 dinara, a parking u krugu Beogradskog sajma plaća se 150 dinara po satu.

Radno vreme sajma je od 10 do 19 h, a poslednjeg dana trajanja sajma, 5. marta, od 10 do 17h.