Međunarodni sajam hortikulture – BeoPlantFair 2018, svoje 23. izdanje imaće od 3. do 7. aprila. Istovremeno se održavaju još dve srodne manifestacije – 21. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda “Darovi prirode” i 6. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme “MotoPlantExpo”.

“Bašta u srcu grada” slogan je Sajma hortikulture koji svakog proleća privlači veliko interesovanje posetilaca, a bogata ponuda idejnih rešenja za uređenje vrtova, dvorišta ili balkona, kao i najraznovrsnijih proizvoda i usluga, predstavlja pravu atrakciju za sve ljubitelje cveća i zelenila.

Izlagači pripadaju različitim oblastima hortikulture i predstaviće uzgajanje cveća i cvetnog materijala, proizvodnju sadnica i semenskog materijala, voćarstvo, vinogradarstvo, pčelarstvo, gajenje lekovitog bilja, uzgoj i održavanje zelenih površina, mehanizaciju za hortikulturu, zalivne sisteme, plastenike, sredstva za prehranjivanje i zaštitu, pejzažnu arhitekturu…

Koncept Sajma hortikulture zasnovan je na sintezi stručnog, edukativnog i estetskog, a celokupan program sastoji se iz četiri celine: Flora, Zeleni dizajn, Darovi prirode i Organik fest i MotoPlantExpo.

Interaktivan i sadržajan stručni prateći program podrazumeva predavanja i prezentacije, demonstracije iz raznih oblasti hortikulture uz učešće eminentnih domaćih i inostranih predavača i prezentera, a odraz je dugogodišnje kvalitetne saradnje sa profesionalnim i strukovnim udruženjima i organizacijama. Uz edukativni segmet manifestacije zastupljeni su i zabavni sadržaji, kreativne radionice, takmičenja i nagrade za učesnike i posetioce.

Radno vreme sajma je od 10 do 19 časova. Pojedinačne ulaznice koštaju 300 dinara, grupne 200 (za grupe veće od 20 ljudi), a parking se plaća 100 dinara po satu.