Najavljujući nastup svoje zemlje na predstojećem Sajmu turizma, predstavnici Kancelarije za kulturu i turizam Ambasade Turske u Beogradu posebnu pažnju posvetili su Istanbulu, gradu koji „živi“ 365 dana i noći u godini i koji je omiljena destinacija mnogih svetskih putnika. Istanbul spaja Evropu i Aziju i predstavlja centar kulture i trgovine, raskršće civilizacija i religija.

Poznat je po svojoj nacionalnoj kuhinji i poslasticama, ali da bi se u njemu svi osećali prijatno – nudi i sjajne internacionalne kuhinje. Pored dinamičnog noćnog života, u odnosu na sve ostale gradove Evrope ili Bliskog istoka, ovaj grad nudi i najveći broj tržnih centara. Posebno je poznat julski Shopping Fest, koji upotpunjuju i brojna zabavna, kulturna i umetnička dešavanja.

Turistička prestonica Turske je Antalija, a pored veličanstvenog grada, cela oblast je savršena destinacija za uživanje. Ima oko 300 sunčanih dana godišnje. More je leti uz obalu veoma toplo, sa prosečnom temperaturom od 28 stepeni. Antalija je popularnost stekla i zbog svojih plaža, od kojih su mnoge nagrađene „Plavom zastavom“.