Istraživanje zelene, aktivne i zdrave Slovenije u srcu Evrope moguće je tokom svih godišnjih doba, a putovanja ovom zemljom obiluju zanimljivim doživljajima u svakom periodu. Zato Sloveniju treba da posete svi oni koji traže ideje za avanture u 2017. godini. Zimsku atmosferu zagrejaće navijanje na međunarodnim sportskim takmičenjima, a proleće prate kulturna festivalska dešavanja. Leti „Slovenija šeta“ i turisti je mogu otkriti kroz brojne festivale planinarenja. Jesen je prepoznatljiva po dešavanjima u čast vina i godišnjice mira u zapadnoj Sloveniji. Podzemni svet Slovenije može se istraživati tokom cele godine.

U Postojinskoj jami posetioci mogu da vide brojne svetski poznate znamenitosti. To je najposećenija turistička znamenitost u Sloveniji, a Predjamski zamak najveći pećinski zamak na svetu prema Ginisovoj knjizi rekorda. U jedinstvenom podzemnom ZOO Vivariumu žive jamske životinjice, a istraživačima se preporučuje novi, interaktivni izložbeni paviljon krasa – Expo Postojnska jama kras. Ljubitelji adrenalina mogu da se pridruže jamskom Treking ili Team building programu. Sve posete su organizovane sa profesionalnim vodičima ili audio vodičima na čak 17 svetskih jezika.

Zelena, aktivna i zdrava Slovenija izuzetna je tačka za porodični odmor. Na razuđenom terenu male, ali zemlje punog srca različiti svetovi i dešavanja su tako blizu jedni drugima. Ujutro se može popiti kafa na romantičnim ulicama prestonice, nastaviti dan nezaboravnom vožnjom vozićem kroz pećinu. a uveče se ohladiti skokom u toplo, Jadransko more. Oni koji vole bajke trebalo bi da posete pastire na planinskim proplancima i provedu noć u planinskoj kolibi. Kad porodica putuje s najmlađima ne bi trebalo da propusti vrisku i zapljuskivanje u blagotvornim termalnim vodama slovenačkih banja.

(Foto: www.postojnska-jama.eu)