„Novo u gradu Kruševcu“ naziv je promocije manifestacionog turizma Kruševca, koju je Turistička organizacija ovog grada pripremila za 39. Sajam turizma u Beogradu.

Jedna od manifestacija koje će biti predstavljene je 2. Međunarodni festival balona „Kruševac kroz oblake“, koja će biti održana u junu. Reč je o jedinstvenoj turističkoj atrakciji pokrenutoj 2016. godine.

„Viteški megdan u Lazarevom gradu“ naziv je trodnevnog obeležavanja Vidovdana u Kruševcu. Prvog dana osmišljen je dolazak vitezova, formiranje srednjovekovnog kampa i večernji program na otvorenom. Čitav drugi dan posvećen je spektakularnom prikazu srednjovekovnih borbi uz angažovanje viteških udruženja iz zemlje i inostranstva. Veče će obeležiti koncert etno muzike, kao i postavljanje Kneževe večere, dok će se u Miličinoj ulici održavati Vidovdanska izložba suvenira.

Treći dan proslave Vidovdana posvećen je srednjevekovnom venčanju u crkvi Lazarici, u autentičnim odelima za venčanje, uz pratnju vitezova, muziku i običaje iz tog doba.

TO Kruševca na Sajmu će promovisati i turističke potencijale planine Jastrebac, jer se intenzivno radi na afirmaciji ove destinacije.

Na kruševačkom štandu predstavlja se i Ribarska Banja, koja promoviše zdravstveni turizam, moderni wellness – spa centar, sa akcentom na jednu novinu – hiperbaričnu komoru.