Budva, grad koji predstavlja jedinstven spoj bogate istorije i izuzetno modernih sadržaja, iz godine u godinu postaje sve lepša i sadržajnija destinacija na svetskoj mapi top mesta za odmor i uživanje.

Budva je oduvek bila poznata po svom Starom gradu i predivnim, peskovitim plažama koje se smenjuju duž čitave budvanske rivijere i nude raznovrsne sadržaje za svačiji ukus – plaže koje privlače mlade koji vole dobar dnevni provod, plaže namenjene porodicama ili skrivene uvale. Od Jaza do Buljarice svako za sebe može da pronađe savršeno mesto. Jedinstvena prirodna lepota ovog dela jadranske obale dovoljan je razlog za dolazak turista.

Budva nudi i mnogo vise – kulturno blago, srednjevekovne manastire i crkve. Pored vrednosti kulturno-istorijske baštine, građevina, iskopina, tvrđava, manastira i crkava, svaki kutak grada nudi mogućnosti za kulturne programe, a svaki njegov trg je prirodna pozornica.

Budva se u čitavom regionu izdvaja kao centar lepih dešavanja, mesto koje voli spektakle, velike koncerte i festivale tokom cele godine. Nova godina u Budvi, Karneval, Grad teatar, Sea Dance festival, samo su neki od događaja koji privlače turiste i pažnju medija iz svih krajeva sveta.

Budva je samo u posljednjih nekoliko godina obogatila svoju turističku ponudu otvaranjem nekoliko malih luksuznih hotela. Privatni smeštaj je postao odlična dopuna hotelskom smeštaju, a njegov kvalitet se stalno podiže. U prelepom okruženju brda Topliš, sa jedinstvenim pogledom na grad, otvoren je i najveći akvapark na Jadranu.

Ono što Budvu zaista čini posebno uzbudljivom je gastro ponuda. U više od 100 restorana budvanske rivijere u ponudi je najbolja hrana koju ovo podneblje ima – sveža riba i morski plodovi, planinska jagnjetina, smočani kačamak, fast food giros i sardele. U Budvi se mogu pronaći i specijaliteti svetskih kuhinja – italijanske, kineske ili japanske, izbor je gotovo neograničen.

Sveti Stefan sa Miločerom čini jedno od najpoznatijih turističkih mesta u Sredozemlju, čiji nastanak seže u davnu prošlost. Danas predstavlja crnogorski biser Jadranskog mora. Reč je o ostrvu čija se spoljašnost nije promenila, a unutrašnjost predstavlja raj za turiste istančanog ukusa.

Iako Budvanski smeštajni kapaciteti spadaju u najekskluzivnije u regionu, hotelijeri i izdavaoci privatnog smeštaja se svake godine na pravi način prilagođavaju promenama na turističkom tržištu, pa Budva nudi smeštaj turistima najrazličitije platežne moći.

Budva je nadaleko poznata i po noćnom životu, pre svega zbog kafića, klubova i diskoteka koje su ugostile najpoznatija muzička imena. U 2014. godini svrstana je među top 10 mesta za provod u svetu.