Svoj rad, koji se zasniva na tri glavna principa – efikasnost, transparentnost i beneficije za biznis i društvo, na Sajmu turizma predstaviće i Ministarstvo turizma Republike Bugarske.

Prioritet Ministarstva je stvaranje neophodnih uslova za stabilan rast turizma, ali i usklađivanje poslovanja turističke privrede sa bugarskim zakonima. Stvaranje konkurentne turističke privrede, koja će doprineti kvalitetnijem životu, takođe je jedan od ciljeva Ministarstva turizma. Razvoju turizma doprineće i održiva proizvodnja, povećana produktivnost i konkurentnost, a ovi segmenti zasnivaju se na naprednim tehnologijama, inovacijama i savremenoj industrijskoj proizvodnji.

Uz unapređenje nacionalne turističke privrede, bugarsko Ministarstvo turizma stvara uslove i za globalni rast i formiranje održivih industrijskih klastera. Konstantno se radi i na stvaranju povoljnijeg ambijenta za investiranje u ovu privrednu granu – smanjuje se birokratija, procedure za bavljenje biznisom su pojednostavljene i transparentne, a preduzetnici imaju mogućnost da efikasnije upravljaju svojim poslovima.