Italijanska firma IDM prvi put nastupa na beogradskom Sajmu turizma i predstavlja svoju interesantnu ponudu. Generalni zastupnik IDM-a za kompletno područje Balkana je agencija Balkan-inn iz Beograda.

IDM se bavi tehnološkim inovacijama u oblasti informatike i naprednog programiranja aplikacija, uz instalaciju i implementaciju najsavremenije hi-tech opreme i on-line video striminga, u cilju unapređenja poslovanja i prestižnog internet marketinga u oblasti turizma.

IDM Tech je od 2014. godine objedinio nekoliko različitih projekata modularnog tipa, koji se veoma fleksibilno prilagođavaju svakom korisniku koji želi najsavremeniji način prezentacije svojih usluga i interaktivnu komunikaciju sa svojim gostima, uz značajno povećanje poslovanja i direktan marketing. Neprekidna tehnička podrška se podrazumeva.

Jedan od prvih projekata je DOLOMITI LIVE CAM, web platforma sa aplikacijom za mobilne uređaje, zasnovana na prenosu video snimaka u realnom vremenu u HD rezoluciji. Počela je sa radom 2014. godine i danas se sastoji od široke mreže WEB kamera koje su instalirane na turističkim objektima (hoteli, restorani, skijaški centri itd.) i ima ogromnu gledanost i posećenost, koju je IDM obogatio inovativnim sistemom reklamiranja. Sada se ovaj projekat širi i van oblasti Dolomita, za koju je prvobitno bio namenjen.

Svaki sledeći IDM Tech projekat nastao je kao rezultat prepoznavanja potreba korisnika. Tako je nastao i GEUM Info System, koji se najčešće koristi za neprekidnu distribuciju informacija u hotelima, hotelskim sobama ili SPA centrima, ali i u skijaškim i turističkim centrima umesto info pultova.

Stvaranjem DAHLIA aplikacije objedinjeni su sve dotadašnji projekti. DAHLIA predstavlja najsavremeniju interaktivnu „recepciju za poneti“. Svaki korisnik može on-line da pretražuje informacije i ponude, rezerviše ili platiti željene usluge, jednostavnije i brže od klasične komunikacije sa recepcijom. Aplikacija se instalira i koristi na svim savremenim mobilnim uređajima (mobilni smart telefoni, tableti, prenosivi računari …) koji koriste Android, iOS ili Windows operativne sisteme.

Razvoj navedenih projekata prati i neprestani razvoj internet marketinga, koji obezbeđuje dinamičan i stabilan rast poslovanja i osvajanje novih tržišta. IDM obezbeđuje hardver, softver, neprekidnu tehničku podršku i jednostavnu implementaciju u postojeće web prezentacije.