ICTS DOO iz Beograda je kompanija koja će na Sajmu turizma predstaviti hotelske sisteme nove generacije. Generalni je distributer kompanija Mitel i Vidyo, a na ovogodišnjem Sajmu predstaviće hotelske sisteme Mitel Connected Guests (ex-TigerTMS), koji omogućavaju integraciju različitih hotelskih sistema, počevši od PMS sistema, preko internet konekcije pa do integracije telefonije i IPTV distribucije. Biće predstavljen kompletan sistem integrisan sa telefonijom i video platformama, kao standardni deo ponude ICTS-a.

Od trenutka rezervacije smeštaja, check-in-a, pa do check-out-a, omogućava gostima pun doživljaj hotela, usluga i dostupnih sadržaja. Kompletna ponuda dostupna je kroz mobilne platforme, a sve je maksimalno prilagođeno običnim korisnicima mobilnih telefona.

Važno je naglasiti i da je administracija sistema, kojom se bave zaposleni, svedena na minimum. Na primer, jedan od modula Connected Guest sistema je IP Connect koji omogućava kontrolu internet bandwith-a i naplatu interneta, prema unapred definisanim kriterijumima (koliko dana gost ostaje, cena sobe i slično). Kada gost uradi check-in – sistem sam definiše ove uslove. Takođe, prilikom rezervacije smeštaja gostu je u ponudi mobilna aplikacija koja ga vodi kroz njegovu rezervaciju, a prilikom check-in-a aplikacija iConnect će automatski aktivirati mobilni telefon gosta kao lokal telefonske centrale hotela, konektovan sa brojem u sobi. Zahvaljujući ovoj mogućnosti hotel gostima može da ponudi jeftinije razgovore, koji se kroz Connected Guest module automatski tarifiraju na račun sobe.

Sistem iPGS (Guest service Paclage) može da dostavlja različite informacije i sadržaje hotela, bilo na mobilni telefon, IPTV, tablet… Reč je o različitim informacijama – vestima, meniju u restoranu hotela, akcijama, dostupnim i zauzetim sadržajima, poručivanju room servisa…

Sve ove aplikacije mogu biti brendirane – brendom hotela.

Neki od najvećih hotelskih lanaca na svetu koristi Connected Guests kao standardnu platformu: Starwood, Kempinski, Hilton, Crowne Plaza, Hyatt..

Uvođenje video konferencijskih sistema Vidyo, hotelima omogućuje proširenje kongresnih usluga i upotpunjuje ponudu za poslovne korisnike. Poslovni sastanci, konferencije, mogu zahtevati real time video komunikaciju širom sveta, a na hotelima je da gostima omoguće ovu uslugu.