Banja Koviljača, prirodno lečilište smešteno u neposrednoj blizini grada Loznice i graničnog prelaza sa Bosnom i Hercegovinom, poseduje bogatu tradiciju i ostvaruje dobre rezultate u lečenju. Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Banja Koviljača“ bavi se lečenjem reumatskih oboljenja i oboljenja koštano-zglobnog sistema uz pomoć prirodnog faktora – sumporovitog peloida i vode, kao i uz primenu najrazličitijih oblika fizikalne terapije. Sve terapeutske procedure prati stručno medicinsko osoblje.

U okviru Specijalne bolnice za rehabilitaciju, u zdanju kupatila Kralja Petra I iz 1908. godine, na površini od oko 1500 kvadrata, nalazi se Wellness centar Kovilje. Opremljen je otvorenim i zatvorenim bazenom i brojnim drugim sadržajima namenjenim za opuštanje i uživanje gostiju. Wellness centar je idealan spoj vekovne tradicije i savremenih metoda relaksacije.

Od 1989. Godine u okviru Specijalne bolnice radi i posebno Dečje odeljenje, koje je tada bilo prvo zasebno odeljenje te vrste u bivšoj SFRJ. Smešteno je u Vili Hercegovina u kojoj deca borave sa roditeljima i pratiocima. U istoj zgradi su smeštene i terapijske procedure za decu koje izvode terapeuti i medicinske sestre posebno edukovani za rad sa decom, ali pod nadzorom lekara subspecijalista dečije rehabilitacije.

U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Banja Koviljača vrši se primena AUTOLOGNOG KONDICIONIRANOG SERUMA (ACS – ORTHOKIN). To je nova zdravstvena tehnologija koju je odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, koja pomaže u lečenju bolnih stanja kod artroze zglobova, diskus hernije, radikulopatije, povreda tetiva i ligamenata.

Za one koji puno rade i pod stalnim su stresom, a potreban im je kratak ali sadržajan odmor, predviđen je četvorodnevni Relaks program Wellness centra Kovilje u Banji Koviljači.

Gosti Banje Koviljače mogu da probaju i program mršavljenja balneoterapijom, koji predstavlja zdravu metodu gubitka kilaže – uz primenu prirodnih resursa sumporovitog peloida i termomineralne vode i savršeno izbalansirane pravilne ishrane daje dugotrajne rezultate.