Amadeus je vodeća kompanija u oblasti pružanja tehnoloških rešenja za industriju putovanja. Amadeusove solucije omogućavaju uspešno poslovanje putničkih agencija, korporacija, avio-kompanija, aerodroma, hotela, železničkih kompanija i mnogih drugih učesnika u organizovanju putovanja. Amadeus je prisutan u više od 190 zemalja širom sveta i zapošljava preko 14 hiljada ljudi. Zahvaljujući rešenjima ove kompanije, svake godine putuje milijardu ljudi. U saradnji sa svojim korisnicima, partnerima i ostalim učesnicima industrije putovanja, Amadeus pokušava da na najbolji način oblikuje budućnost putovanja.

Kao vodeća GDS i IT kompanija, posluje u prostoru između tehnologije i putovanja, između ponuđača usluga u industriji putovanja – aviokompanija, brodskih prevoznika, hotela, rent a car operatera…, i turističkih agencija koje te usluge prodaju fizičkim i pravnim licima. Amadeusova tehnologija povezuje sve učesnike u ovom procesu, ma gde se oni nalazili u svetu, i omogućuje im da realizuju svoje poslovanje. Zato predstavnici ove kompanije vole da kažu da Amadeus povezuje ceo ECO System u industriji putovanja.

U fokusu svih IT rešenja je, naravno, putnik. Amadeusova IT rešenja prate i podržavaju putnika u svakoj fazi njegovog putovanja: od momenta inspiracije za samo putovanje, pretrage najpovoljnije opcije, preko kupovine, izdavanja karte ili vaučera, samog putovanja, usluga u destinaciji i aktivnosti posle putovanja.

Ovakav pristup poslu bitan je za putnike, ali pomaže i kompanijama da realizuju službena putovanja na najoptimalniji i troškovno najprihvatljiviji način. Sva ova rešenja su raspoloživa u tradicionalnim kanalima prodaje, kao što je prodaja preko turističkih agencija, ali i u online kanalima.