Uz svoju tradicionalnu ponudu, Air Serbia će na ovogodišnjem Sajmu turizma posebno promovisati dve najaktuelnije pogodnosti – uslugu „Elevate play“ i „Etihad guest program“.

„Elevate play“ – na svojim letovima Air Serbia uvela je uslugu učitavanja i reprodukcije zabavnih sadržaja. Nova usluga putnicima omogućuje da uživaju u širokom izboru srpskih i međunarodnih filmova, TV emisija i muzičkih albuma preko bežične veze na svojim laptopovima, prenosivim i pametnim uređajima. Da bi pristupili ovoj usluzi putnici koji koriste “android” ili “epl” uređaje pre ili tokom leta treba da preuzmu “Elevejt plej” aplikaciju sa internet stranice Air Serbia, dok gosti koji imaju laptop računare treba da preuzmu „plag-in“ program za pretraživače. Usluga je uvedena na svim avionima A319 i A320 i sada se može koristiti na letovima između Beograda i Abu Dabija, Londona, Moskve i Pariza, kao i na drugim linijama na kojima lete ovi tipovi aviona. Pored ove besplatne usluge, putnici mogu da plate uslugu korišćenja interneta i mobilne telefonije na letovima. Ona se naziva “Vaj flaj” (Wi-Fly) i korisnicima omogućuje da ostanu u kontaktu sa porodicom i prijateljima, da krstare internetom i da koriste društvene mreže tokom leta.

„Etihad guest program“ – već ima skoro 100 hiljada članova i biće detaljno predstavljen posetiocima Sajma. Reč je o nagradi za lojalnost čestim putnicima kompanija Air Serbia i Etihad Airways, koja okuplja sedam avio-kompanija. Gosti sa odgovarajućim statusom u okviru programa će moći da uživaju u mnogobrojnim pogodnostima – prioritet pri prijavljivanju na let na namenskim pultovima, veći pristup salonima, dodatni prtljag i druge pogodnosti. Prijavom za „Etihad gest program“ putnici koji često lete imaju mogućnost „sakupljanja milja“ – sa povećanjem pređenih milja napreduje se kroz statuse programa, a pogodnosti prilikom putovanja postaju dostupnije. Sakupljene milje članovi mogu da iskoriste i za prelazak u višu klasu prevoza ili zamenu za luksuzne proizvode u Online Reward Shop-u. Predviđena je i mogućnost porodičnog učlanjenja, a u zavisnosti od Etihad gest statusa mogu se sticati i dodatni procenti zarađenih milja.