RASCO - kompaktna čistilica Lynx

Sa gotovo 30 godina iskustva i prisustvom na preko 40 svetskih tržišta, RASCO je jedan od vodećih proizvođača opreme za zimsko i letno održavanje saobraćajnica. Proizvodni program Rasco obuhvata snežne plugove i četke, posipače za suvo, mokro i tečno posipanje, kranske kosilice te uređaje za pranje i čišćenje prometnih površina. U Rasco prodajnom programu se nalazi i višenamensko vozilo MUVO i kompaktna čistilica Lynx – novi proizvod koji u Srbiji prvi put ekskluzivno predstavljamo na sajmu EcoFair.

Lynx je kompaktna vakuumska čistilica, agresivnog i modernog dizajna, komfora, efikasnosti, autonomije i okretnosti. Dizajn kabine, s udobnim položajem sedenja, takav je da su obe četke u vidnom polju korisnika, a upravljački sistem je lako dostupan i intuitivan za upotrebu. Za Lynx prašina, šljunak, velike količine lišća pa čak i boce pune tečnosti ne predstavljaju prepreku. Recirkulacija vode osigurava glatki protok sakupljenog materijala i dodatno suzbijanje prašine. Zbog velikih rezervoara za otpad, vodu i gorivo može da radi celu smenu bez potrebe za povratkom u bazu. Ima izvrsne sposobnosti manevrisanja u skučenim urbanim prostorima. Jednostavno savladava visoke ivičnjake i bez problema savladava uspone do 30%.

Osim čistilice Lynx, na EcoFairu 2019. biće izloženo i malo multifunkcionalno vozilo Muvo sa vakuumskom čistilicom SX2 i brojnim nadogradnjama, snežni plug Kalnik i posipač Solid L ugrađeni na kamion, snežni plug Mosor Light i posipač TRP. Od letnje opreme posetioci će moći da razgledaju zadnju kransku kosilicu Flexima ugrađenu na traktor kao i bočnu kransku kosilicu BRK ugrađenu na traktor.