RASCO Lynx

Са готово 30 година искуства и присуством на преко 40 светских тржишта, RASCO је један од водећих произвођача опреме за зимско и летно одржавање саобраћајница. Производни програм Rasco обухвата снежне плугове и четке, посипаче за суво, мокро и течно посипање, кранске косилице те уређаје за прање и чишћење прометних површина. У Rasco продајном програму се налази и вишенаменско возило МУВО и компактна чистилица Lynx – нови производ који у Србији први пут ексклузивно представљамо на сајму EcoFair.

Lynx је компактна вакуумска чистилица, агресивног и модерног дизајна, комфора, ефикасности, аутономије и окретности. Дизајн кабине, с удобним положајем седења, такав је да су обе четке у видном пољу корисника, а управљачки систем је лако доступан и интуитиван за употребу. За Lynx прашина, шљунак, велике количине лишћа па чак и боце пуне течности не представљају препреку. Рециркулација воде осигурава глатки проток сакупљеног материјала и додатно сузбијање прашине. Због великих резервоара за отпад, воду и гориво може да ради целу смену без потребе за повратком у базу. Има изврсне способности маневрисања у скученим урбаним просторима. Једноставно савладава високе ивичњаке и без проблема савладава успоне до 30%.

Осим чистилице Lynx, на EcoFair-у 2019. биће изложено и мало мултифункционално возило Муво са вакуумском чистилицом SX2 и бројним надоградњама, снежни плуг Калник и посипач Solid L уграђени на камион, снежни плуг Mosor Light и посипач ТРП. Од летње опреме посетиоци ће моћи да разгледају задњу кранску косилицу Flexima уграђену на трактор као и бочну кранску косилицу БРК уграђену на трактор.