Stručni žiri Beogradskog sajma dodelio je tradicionalna priznanja izlagačima i učesnicima 43. Međunarodnog sajma građevinarstva SEEBBE 2017.

U kategoriji “građevinska mehanizacija”, priznanje “NOVA VIZURA” dodeljeno je kompaniji Manitowoc Potain iz Italije, za samomontirajući građevinski kran “potain HUP 40-30”, a u kategoriji “instalacije za građenje objekata i druge oblasti graditeljstva” isto priznanje dodeljeno je kompaniji Vaillant d.o.o. Beograd, za toplotnu pumpu “flexotherm VWF 157/4”.

“POSEBNIM PRIZNANJEM” nagrađeni su: TerraWay d.o.o. iz Bačke Topole, za ekološku pešačku stazu (robna grupa “građevinski materijali”), Metal-produkt d.o.o. iz Smederevske Palanke, za liniju za profilisanje lima, tip TR 60/85/1250 (robna grupa “građevinska mehanizacija”), MJN iz Smedereva za “spa relax arenu” (robna grupa “prefabrikovani sklopovi za građenje”) i EBC Technology d.o.o. iz Hrvatske za EBC aparat za rezanje i bušenje svih vrsta metala, armiranog betona i kamena na kopnu i pod vodom (robna grupa “instalacije za građenje objekata i druge oblasti graditeljstva”.

“SPECIJALNO PRIZNANJE” dodeljeno je kompanijama Laser Feriti d.o.o. iz Beograda, za inovativni pristup sajamskoj prezentaciji, i Teknoxgroup Srbija d.o.o. iz Beograda, za prezentaciju bogate game proizvoda.

Stručni žiri Beogradskog sajma radio je u sastavu: doc. dr Dragan Arizanović (predsednik), prof. dr Srđan Bošnjak, prof. dr Vesna Radojević, doc. dr Budimir Sudimac i dipl. inž. Igor Vještica.