Istovremeno sa sajmovima turizma, hotelsko-ugostiteljske opreme i suvenira, na Beogradskom sajmu se već osam godina održava i BEOWINE – Međunarodni sajam vina. Zbog značajno povećanog broja izlagača, vinari će se ove godine od 23. do 26. februara predstaviti u dve hale.

Na Sajmu učestvuju najugledniji domaći i regionalni proizvođači vina, vinski podrumi, kuće vina i kompanije koje ga distribuiraju. U izlagačkom programu i na ovogodišnjoj manifestaciji biće zastupljene i rakije, koje predstavljaju istaknuti srpski brend.

Kao sastavni deo turističke privrede, BEOWINE će predstaviti mogućnosti vinskog turizma, turističku ponudu, smeštaj i gastronomske specijalitete, kao i kompletnu opremu za vinarstvo i vinogradarstvo.

Sajam spaja sve učesnike u turističko-ugostiteljskoj industriji, konzumente i korisnike usluga. Manifestacija je šansa da se proizvođači sretnu, uspostave poslovnu saradnju sa distributerima i izađu na nova tržišta. Kao i svake godine, na štandovima će se svakodnevno održavati brojne prezentacije, promocije i degustacije.

Stručna predavanja, prezentacije, interaktivne promocije i besplatne radionice za sve učesnike i posetioce predviđene su i u okviru pratećeg programa. Eksperti u ovlasti vinarstva razgovaraće o perspektivama i razvoju autohtonih sorti grožđa u Srbiji i proizvodnji vina, sadnom materijalu, njegovom kvalitetu, klonovima i podlogama. Zainteresovanim posetiocima predstaviće različite stilove, kao i vina za svaku priliku. Biće reči i o proizvodnji sertifikovanog organskog grožđa i zakonskim okvirima, zaštiti u proizvodnji grožđa. Predviđeno je i predstavljanje proizvođača, a jedna od tema biće i vinjak – kategorije, kvalitet, menjanje kroz vreme.

Na tradicionalnom takmičenju BEOWINE CHALLENGE CUP biraće se najbolja vina u osam kategorija.