U hali 5 Beogradskog sajma počeo je 57. Međunarodni sajam mašina i alata iz oblasti drvne industrije, koji će se odvijati paralelno sa Sajmom nameštaja, ali će trajati dan kraće, do subote 9. novembra.

Od izuzetne važnosti za drvno-prerađivačku industriju Srbije, sajam prikazuje inovacije, najnovija tehničko-tehnološka rešenja kao i pravce razvoja i perspektivu drvne i industrije nameštaja.

Ekspanziji domaće drvne industrije na Sajmu mašina i alata iz oblasti drvne industrije doprineli su

veliki prirodni resursi i potencijali Srbije, jasna biznis orijentacija sajma kao i program vrhunskog kvaliteta.

Izložbeni program obuhvata najnovije mašine za visoku preciznost primarne i završne obrade drveta, pilane, sušare, mehaničke, električne i pneumatske alate.

Pored reprezentativnih domaćih predstavnika i brendova, zapažen broj izlagača dolazi iz Nemačke, Italije, Slovenije, Hrvatske, Austrije…

Sajam predstavlja izuzetnu priliku proizvođačima mašina i alata, uvoznicima i distributerima da svoje proizvode i novitete prezentuju proizvođačima i kupcima nameštaja, trgovcima, dizajnerima, arhitektama i menadžerima, veleprodajnim i maloprodajnim distributerima.

Promocija industrije nameštaja i drvne industrije Srbije

Za strane investitore Srbija je jedna od najatraktivnijih destinacija za ulaganje. Beogradski sajam nameštaja utemeljen je kao vodeći generator domaćeg izvoza i mesto promocije najboljih ideja i proizvoda sa ovih prostor.

Drvna industrija Srbije beleži rekordan suficit u razmeni sa inostranstvom. U ekspanziji je proizvodnja i izvoz nameštaja od punog drveta, visokog kvaliteta, a sve značajnija je i proizvodnja i prodaja pločastog nameštaja.

Ova industrija ima izuzetan potencijal zbog kvaliteta sirovinske baze u Srbiji, očuvanih i obnovljivih prirodnih resursa, a njen razvoj podstiče razvoj preduzetništva, rast zaposlenosti i regionalni razvoj.

Domaće kompanije konstantno modernizuju opremu i prilagođavaju se zahtevnim trendovima i potrebama tržišta. Saradnja dizajnera nameštaja i enterijera sa domaćim proizvođačima nameštaja rezultira visokokvalitetnim proizvodima koji su izvozno orijentisani.

U okviru Hosted Buyer očekuje se poseta nekoliko hiljada velikih profesionalnih kupaca, uticajnih u domenu industrije nameštaja, koji su u poziciji da spajaju tržišta i kreiraju tražnju na globalnom tržištu.

Sajam je prilika da drvna industrija i industrija nameštaja Srbije predstave svoje aktuelne domete i dalje potencijale.