Uskoro počinje Međunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu – 112 EXPO, manifestacija značajna za prezentenciju svih društvenih i privrednih potencijala namenjenih suprotstavljanju nepredvidivim i neočekivanim događajima, kao i vanrednim situacijama koje ugrožavaju ljudske živote i imovinu. Idemo u susret Sajmu i predstavljamo izlagače.

BEXING

BexingBEXING d.o.o. je privatno preduzeće za proizvodnju inženjering i marketing. Bavi se proizvodnjom, servisom i održavanjem specijalnih nadgradnji za različite vrste vatrogasnih i komunalnih vozila i svih vrsta vatrogasne i komunalne opreme.

Proizvodni program vatrogasnih nadgradnji podrazumeva proizvodnju komandno-vatrogasnih vozila, navalno-vatrogasnih vozila, tehničkih vatrogasnih vozila, šumskih vatrogasnih vozila, vatrogasnih cisterni VP, kombinovanih vatrogasnih vozila VPP, specijalnih vatrogasnih vozila. Proizvodni program komunalnih nadgradnji podrazumeva proizvodnju komunalnih vozila za čišćenje i probijanje kanalizacionih cevovoda, kombinovanih komunalnih vozila, specijalnih komunalna vozila.

Sva vozila koja je BEXING proizveo izvedena su na podvoscima renomiranih svetskih i domaćih proizvođača (Mercedes-Benz, Iveco, FAP, Zastava, Kamaz,…), sa kojima preduzeće održava tesnu saradnju već duži niz godina. U saradnji sa domaćim proizvođačima posebno se ističe saradnja sa fabrikom Zastava kamioni, Kragujevac, sa kojom je u kooperaciji i izveden podvozak “zastava turbo zeta BKŠ”, s produženom kabinom, kao podvozak namenjen za izradu navalnh vatrogasnih vozila.

Ove godine Bexing se na 112 EXPO predstavlja vozilima iz vlastite proizvodnje – aerodromskim vatrogasnim vozilom VP 2.500/250 V, na podvosku MB Atego 1329 4×4, i kombinovanim vatrogasnim vozilom VPS 3.000/250, na podvosku Iveco Trakker 150E25WS 4×4.

Na sajmu će takođe biti predstavljene vatrogasne lestve L32A-XS proizvođača Rosenbauera iz Austrije, koje će posetioci moći i da isprobaju, kao i najsavremenija lična zaštitna oprema (uniforme, šlemovi, čizme, rukavice), prenosne vatrogasne pumpe FOX, Nautilus, Beaver, UHPS. Biće tu i razvalni alati najnovije generacije proizvođača Holmatro iz Holandije, kao i kompresori njihovog partnera Bauer Kompressorena iz Nemačke.

LINDSTROM

LindstromFinska kompanija Lindstrom u Srbiji se bavi uslugom rentiranja i održavanja tekstila (radnih odela i staza/otirača) za firme svih vrsta delatnosti.

Svoju sajamsku prezentaciju će fokusirati na predstavljanje prednosti svojih usluga za klijente – bolju zaštitu i bezbednost zaposlenih, bolji imidž kompanija, manju kompleksnost upravljanja procesima u vezi sa radnim odelima i higijenom objekata, da bi se firme i menadžeri fokusirali na svoje ključne aktivnosti u poslovanju, kao i mnoge druge prednosti…

Koncept rentiranja/lizinga radnih odela je potpuno nov i inovativan koncept na srpskom tržištu iako već duže vreme postoji u Evropi i zemljama u okruženju.

QUADEL

QuadelOd osnivanja 1992. godine, prioritet u poslovanju preduzeća QUADEL DOO iz Niša je dat stvaranju sopstvenih resursa za proizvodnju elektronske opreme iz domena tehničke zaštite, sa dojavom i upravljanjem gašenjem požara kao primarnom oblašću.

Poslovno-tehnička saradnja sa kompanijom Hochiki od 1996. godine stvorila je uslove za osvajanje najsavremenije tehnologije u proizvodnju centralnih uređaja, čime je Quadel postao jedini proizvođač te vrste opreme u Srbiji i jedan od malobrojnih na području istočne Evrope.

Nedavnim dostignućem, adresibilnim sistemima za detekciju ugljen-monoksida, upotpunjen je program detekcije gasa i osvojena mogućnost integracije sa sistemima za dojavu požara.

Na sajmu 112 Expo, pored opreme već izlagane na prethodnim učešćima, Quadel će predstaviti nov, originalni proizvod – modul za sekvencijalno aktiviranje gašenja QDMP-2.

SEIBL TRADE

Seibl TradeSeibl Trade nudi širok spektar ličnih zaštitnih sredstava i opreme, kao i informacije koje će korisnicima pomoći da izaberu ono što odgovara njihovim potrebama.

Seibl Trade je jedna od vodećih kompanija u oblasti zaštite na radu u Srbiji, pre svega zahvaljujući principima prema kojima posluje i saradnji sa renomiranim partnerima kao što su: Honeywell Safety (svetski lider najkompleksnijeg programa lične zaštite), Timberland Pro (ekskluzivna zaštitna oprema modernog dizajna – odeća, obuća, rukavice), Miller (svetski lider u proizvodnji opreme za zaštitu od pada), Howard Leight (svetski lider u proizvodnji opreme za zaštitu sluha – antifoni i čepovi za uši), Optrel (svetski lider u proizvodnji maski za zavarivanje), Industrial Starter (kompletan program lične zaštite), Centurion Safety (svetski lider u proizvodnji šlemova i drugih proizvoda za zaštitu glave).

Svojim bogatim i pažljivo izabranim asortimanom Seibl Trade d. o. o. se potrudio da se na jednom mestu nađe kompletan program neophodan za zaštitu radnika, a samim tim i za ekonomičnije i profitabilnije poslovanje.