Uskoro počinje Međunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu – 112 EXPO, manifestacija značajna za prezentenciju svih društvenih i privrednih potencijala namenjenih suprotstavljanju nepredvidivim i neočekivanim događajima, kao i vanrednim situacijama koje ugrožavaju ljudske živote i imovinu. Idemo u susret Sajmu i predstavljamo izlagače.

ALBO

AlboOsnovana još 1992. godine kao preduzeće za proizvodnju i promet zaštitne odeće, кompanija ALBO d.o.o. je tokom dvadeset godina postojanja proširila asortiman na preko 1.500 artikala, koji danas uključuje ličnu zaštitnu opremu za veliki broj delatnosti.

Kompanija je usvojila SRPS ISO 9001:2008 i SRPS ISO 14001 standarde i pouzdan je saradnik i snabdevač proizvoda izrađenih po najvišim evropskim standardima.

Veoma razvijena mreža distributera sa kojima kompanija ALBO sarađuje pokriva ne samo teritoriju Srbije nego i zemalja u okruženju.

Misija kompanije ALBO je podizanje nivoa svesti o važnosti primene savremenih sredstava za ličnu zaštitu na radu i kod menadžmenta i kod radnika koji se izlažu najvećem riziku. Žele da se korisnici njihovih proizvoda osećaju bezbedno i udobno u procesu rada i da su u svakom momentu zaštićeni doslovno od glave do pete.

GORSKA SLUŽBA SPASAVANJA SRBIJE

GSSSGORSKA SLUŽBA SPASAVANJA (GSS) Srbije je dobrovoljna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima.

Službu su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti, a danas je čini oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci, skijaši i paraglajderisti.

Zakonom o vanrednim situacijama GSS Srbije je uvrštena u činioce zaštite i spasavanja u Srbiji i definisana kao strateški partner Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije za izvođenje spasavanja na nepristupačnim terenima. GSS Srbije je član međunarodnih organizacija za spasavanje u planinama – ICAR (International Commission for Alpine Rescue) i za spasavanje u speleološkim objektima – ECRA (European Cave Rescue Association), i svoj rad usaglašava sa preporukama ovih organizacija.

Iz baze podataka GSS, koja sadrži listu svih spasilaca na planini, članova GSS Srbije, listu svih ranijih povreda i odrađenih akcija (speleologija, alpinizam) od 1996. godine, vidi se da su u dosadašnjem radu članovi GSS Srbije zbrinuli više desetina hiljada више десетинмpreko 16.500 povreda te da u toku godine zbrinu preko 1000 povređenih na skijalištima i nepristupačnim planinskim terenima i imaju preko 50 spasilačkih intervencija (pretraga i spasilačkih akcija), u svim delovima zemlje.

HOROSZCOOP

HoroszcoopFirma HOROSZCOOP d.o.o. Senta osnovana je 2001. godine, sa 100% inostranim kapitalom, a sve u cilju da na tada gladnom domaćem tržištu ponudi mogućnost nabavke kvalitetne radne opreme svetski renomiranih proizvođača većinom iz Japana, Nemačke, SAD, Italije…

Glavni fokus u poslovanju kompanije pripada ideji da prodaja ne završava isporukom robe, nego da kupac ima pravo na dostupnost servisa i rezervnih delova u toku celog eksploatacionog perioda radne mašine koju je kupio, jer najskuplja mašina baš ona koja zbog kvara stoji i ne privređuje. firma pruža raznovrsne usluge u sferi unutrašnje manipulacije robom, a sve to zahvaljujući svetski priznatim brendovima u svetu viljuškara – Toyoti, BT-u, Stoecklinu, Genkongeru itd.

U njihovoj maloprodaji mogu se naći alati, rezervni delovi i mašine za šumarstvo, hortikulturu, voćarstvo, povrtarstvo, komunalne radnje, kao što su Solo prskalice, Murray travokosačice, svi Husqvarna proizvodi, svi Stiga proizvodi, Oregon lanci i dodaci za motorne testere i sl…

Zastupnici su i serviseri za teritoriju Srbije i Crne Gore svetski priznate nemačke firme za proizvodnju vatrogasnih vozila Magirus, koja je i neprikosnoveni pionir u proizvodnji vatrogasnih merdevina odnosno vozila za spaсavanje sa visina. Potpisan je i ugovor o zastupništvu i servisu sa italijanskom firmom za proizvodnju radnih platformi i kranova Manotti, te ugovor o zastupništvu i servisu sa svetskim liderom u proizvodnji pumpi visokog učinka Pioneer Pump iz Velike Britanije.

LACUNA

LacunaLacuna grupa je internacionalna kompanija koja u svom poslovanju objedinjuje razvoj, proizvodnju, doradu, prodaju, distribuciju i promociju radno-zaštitne opreme i drugih proizvoda.

Kompanija se na sajmu 112 EXPO predstavlja zaštitnom opremom na radu (proRange, Multinorm), odećom i obućom za slobodno vreme (softshell, paropropusan, vodonepropustan materijal), radno zaštitnim materijalom/tkaninom…

Lacuna se posetiocima posebno preporučuje Multinorm zaštitnom odećom za naftnu, metalnu, hemijsku industriju, energetiku. Tu su i ATG rukavice 25 posto tanje u odnosu na većinu rukavica, ATG provetrivost, prozračnost 360 stepeni, ATG perive rukavice, ATG rukavice dermatološki ispitane, ATG rukavice alergološki testirane, ATG rukavice koje hlade ruku, AD-APT; ATG rukavice koje u svom sastavu imaju vitamin E i aloe veru…

TEAMNET

TeamnetTEAMNET grupa je vodeći regionalni sistem integrator za isporuku Cutting Edge tehnoloških inovacija širom centralne i istočne Evrope, Bliskog istoka i Severne Afrike. U poslednjih nekoliko godina grupa je napravila strateške korake i održive investicije proširujući portfolio inovativnim tehnologijama koje se pružaju klijentima u regionu i šire.

Trenutno, Teamnet ima kancelarije u šest zemalja (Rumunija, Turska, Hrvatska, Srbija, Moldavija, i Belgija). Grupa je priznata na međunarodnom tržištu zbog izuzetnih kompetencija u sektorima vanrednih situacija, robotike, clouda i scada.

Grupa је u 2014. ostvarila promet od 93 miliona evra, i osmu uzastopnu godinu na Deloitte listi.

Zajedno sa Svetskom bankom i Crnomorskom trgovinsko-razvojnom bankom kao strateškim i finansijskim partnerima, Teamnet Grupa ima za cilj da poveća potencijal za rast u Rumuniji i regionu.

Na sajmu 112 EXPO TeamNet se predstavlja paketom Emergency & Crisis Management Suite, koji uključuje: – EmerGIS – uglavnom za potrebe hitnih C4IS centara kao platforma za GIS koji pomaže operaterima da lokalizuju incidente, da efikasno reaguju, upravljaju i određuju resurse, kako bi se napravila optimalna slika događanja radi donošenja odluke najbolje.

– EmerCONF – sveobuhvatan sistem upravljanja bezbednosnim incidentima koji nudi punu podršku za povratne hitne pozive i upozorenja, pomaže operateru u proceni incidenta, automatski predlaže odgovarajuće hitne akcije za odgovor i sredstva koja su potrebna za intervenciju, olakšava mobilizaciju resursa i praćenje intervencije.

– EmerSIM – inovativni sistem za simulaciju obuke.

– Aplikacija za prepoznavanje lica – sistem za upravljanje medicinskim hitnim slučajevima na nacionalnom ili regionalnom nivou.

– Hirrus UAV – za pristup teško dostupnim područjima područjima, u najkraćem mogućem roku, stream za dnevne i noćne uslove, žive slike i video…

UDRUŽENJE ZA BEZBEDNOST I ZDRAVLJE NA RADU SRBIJE

UBZRSUDRUŽENJE ZA BEZBEDNOST I ZDRAVLJE NA RADU SRBIJE je dobrovoljna, vanstranačka i neprofitabilna organizacija obrazovana radi unapređivanja bezbednosti i zdravlja na radu, poboljšanja uslova rada i očuvanja radne i životne okoline.

Udruženje pokreće i predlaže zainteresovanim i nadležnim organima, institucijama i organizacijama mere u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, pokreće inicijative za zakonodavno uređenje ove oblasti, definiše kriterijume i aktivnosti za borbu protiv nesreća i povrede na radu u radnoj okolini i na radnim mestima, informiše sve zainteresovane instance o pozitivnim i negativnim iskustvima iz prakse, učestvuje u pripremi i sprovođenju programa obuke iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu itd.

Udruženje za bezbednost i zdravlje na radu Srbije danas broji preko 1000 članova, a upisano je u registar Evropske komisije kao partner u projektima Evropske unije za zemlje u regionu.

Na sajmu 112 EXPO Udruženje učestvuje u izložbenom delu kao i u organizaciji sesije “Povećanje kapaciteta i jačanje uloge regionalnih organizacija civilnog društva (CSO) za poboljšanje uslova rada i dijaloga sa javnim institucijama”, u implementaciji Balkanske mreže, poslednjeg dana sajma.