Zaštitni znak prolećnog sajamskog kalendara, manifestacija BeoPlantFair posvećena cveću i plodovima prirode, na najlepši način nosi snažnu poruku o važnosti očuvanja prirode i ekološke osvešćenosti u našoj sredini.

Pod sloganom “Bašta u srcu grada” od 4. do 7. aprila 2019. god. u hali 5 i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma, održaće se:

24. Međunarodni sajam hortikulture BeoPlantFair,

22. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda Darovi prirode,

7. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme MotoPlantExpo i

3. Izložba organske proizvodnje Organic Fest.

 Atraktivan ambijent savskog priobalja, cvećem ispunjena hala i eksterijerni prostor Beogradskog sajma, svakog proleća privlače veliko interesovanje posetilaca. Manifestacija nudi savremen pogled na estetiku življena i idejna rešenja za uređenje vrta, okućnice i balkona, kao i najraznovrsnijie usluge i proizvode za ljubitelje cveća i zelenila.

Program sajma raspoređen je u četiri celine: Flora, Zeleni dizajn, Darovi prirode i Organik fest i MotoPlantExpo.

Na izložbi prodajnog  karaktera učesnici će predstaviti sve oblasti hortikulture – uzgajanje cveća i cvetnog materijala, proizvodnju sadnica i semenskog materijala, voćarstvo, vinogradarstvo, pčelarstvo, gajenje lekovitog bilja, uzgoj i održavanje zelenih površina, mehanizaciju za hortikulturu, zalivne sisteme, plastenike, sredstva za prehranjivanje i zaštitu biljaka, pejzažnu arhitekturu…

Svakog aprila, koji je i zvanično Svetski mesec pejzažne arhitekture, veliki broj posetilaca upravo na Sajmu hortikulture dobija inspiraciju i ideje za uređenje terasa, balkona, bašti i ozelenjavanje vrtova. Na sajmu se nudi bogat izbor i mogućnost kupovine direktno od proizvođača sadnica najlepšeg cveća, četinara i ukrasnog bilja, kaktusa, sezonskog cveća, začinskih i aromatičnih biljaka…

Ovu najšarmantniju, najmirisniju i najšareniju prolećnu manifestaciju Beogradskog sajma tradicionalno  obogaćuju tri tematske izložbe – Izložba lekovitog bilja i preparata od meda Darovi prirode, Izložba baštenskih i parkovskih mašina MotoPlantExpo i Izložba organske proizvodnje Organic Fest.

Čekamo Vas u “Bašti u srcu grada”!