Expozim, međunarodni sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije, otvorio je kapije za posetioce u četvrtak, 29. novembra, u 10 časova, u hali 4 Beogradskog sajma.

Expozim je, i to u istoriji dugoj 33 godine, namenjen svima onima koji na bilo koji način – sportski, rekreativni, turistički, pa čak i samo filozofski – vole i znaju da uživaju u zimskom ugođaju. Zbog njih i za njih se i na ovom sajamskom hepeningu okupilo više od 50 uvoznika, proizvođača, distributera, servisera zimske sportske i rekreativne opreme, zastupnika vrhunskih svetskih brendova, zimskih turističkih centara i skijališta, vodećih turističkih agencija, hotela, odmarališta i promotera poznatih i popularnih turističkih destinacija i sadržaja.

I ponuda je obimna i raznovrsna: skijaška, planinarska, fitnes i kamp oprema, najnoviji modeli skija, sanki, snow-bordova, cipela, vezova, ski-odela, rukavica, kapa, naočara i drugih elemenata zimske sportske odeće i obuće, medicinski preparati za sportiste i rekreativce, čak i ATV vozila i motorne sanke. Sa posebnim nestrpljenjem Expozim su dočekali oni koji bi da prodaju, razmene, repariraju ili servisiraju polovnu zimsku sportsku opremu, jer im je ova sajamska manifestacija jedinstvena prilika.

Na ovogodišnjem Expozimu posetioci se mogu upoznati sa novim prodajnim programima svih dobro poznatih domaćih i stranih brendova, među kojima su i Skijališta Srbije, Intersport, Beosport, N Sport, Markoni, Sportvision, Ski Bus, Alpina… Zainteresovanima je na raspolaganju i širok izbor turističkih aranžmana za zimu, novogodišnje i božićne praznike, na brojnim domaćim i stranim skijalištima, sve po nižim cenama. Gotovo svi proizvođači odeće i sportske opreme obezbedili su sajamske popuste od 10 do 50 odsto. To se odnosi i na ski-pasove i druge skijališne usluge. Skijališta Srbije na svom štandu odobravaju već neizostavne popuste od 10 posto na ski-pasove u svojim skijaškim centrima.

Ovogodišnji Expo-zim ostaće upamćen i po ekskluzivnoj inovaciji – ponudi letnjih “first minute” aranžmana za predstojeću letnju turističku sezonu po takođe promotivnim cenama. Ovaj sajamski novitet svakako će i “zimsku ponudu” učiniti atraktivnijom, a zainteresovanima će omogućiti dugoročnije i racionalnije planiranje.

Da sve bude kako treba, brine se i Asocijacija “Sport za sve”, suorganizator Expozima, koja svojim dodatnim programima nastoji da skijanje i zimska rekreacija za članove velikog broja klubova, saveza i udruženja iz svih zemalja regiona bude istinski praznik.

Kapije Expozima biće otvorene sve do nedelje, 2. decembra. Radno vreme ovog sajma biće svakog dana od 10 do 20 časova. Pojedinačne ulaznice koštaju 350 dinara, a parking se plaća 150 dinara po satu.