U okviru Internacionalnog festivala argentinskog tanga, od 2. do 6. maja na Beogradskom sajmu održava se 9. Beogradski tango susret. Pored učešća u plesnim radionicama, koje će voditi najpoznatiji argentinski tango plesači, učesnici će i danju i noću moći da plešu na velikim igrankama – Milongama. Posetioci će uživati i u posebno dekorisanim halama 7 i 8 Beogradskog sajma, odnosno enterijerima posebno uređenim za ovaj događaj. U okviru Festivala održava se i izložba poznatih brendova koji zastupaju svet tango mode.

Ovogodišnji gosti i učesnici manifestacije su najveće zvezde argentinskog tanga – Karlitos Espinoza, Noelia Hurtado, Ivan Terazas, Sara Grdan, Fausto Karpino, Stefani Fesneau, kao i mnogi drugi profesionalci.

Festival će svojim performansom otvoriti jedan od najpoznatijih tango orkestara – ruski kvartet Solo tango, a 9. Beogradski tango susret biće zatvoren velikom žurkom koju će prirediti Tanguango Orquesta i DJ Pepe.

Festival je značajan za kulturno-turističku ponudu Beograda, jer već devet godina pored domaćih ljubitelja plesa, privlači i veliki broj inostranih gostiju.