Ni pretposlednji dan Sajma medija, u subotu 27. oktobra, nije bez zanimljivih panela.

Pod nazivom Sedam ključeva za sreću“, od 11 časova, učesnice panela kroz lična životna iskustva i savete, odgovara sedam žena. Svaka svojim ličnim i profesionalnim životom, odgovara na pitanja koliko „sreća“ zavisi od njih samih, šta im je to potrebno da bi se osećale ispunjenima, realizovanima i zavodoljnima, da li je to moguće u ovom današnjem vremenu, koji su im to kvaliteti neophodni da bi život živele „punim plućima“. Učestvuju: Snežana Dakić kao moderator, Iva Štrljić, glumica i voditelj, Irena Jovanović, TV autor i voditelj, Verica Rakočević, modna kreatorka, Stella Karl Ćosić, motivacioni govornik, Svetlana Horvat, predsednik Nacionalne komore za modu i predsednik Serbia Fashion Weeka, Gorica Nešović, radio voditelj.

Od 12 h učesnici panela Kosovo i Metohija u medijima“ biće Marko Đurić, Milena Ivanović, Boris Malagurski. Moderator je Andrijana Nešić, zamenik glavnog i odgovornog urednika portala SrbijaDanas.com

U 13 časova počinje panel Mediji – politički marketing – „Ubistvo političke ideje, da ili ne?“ u organizaciji Agencije za strateške komunikacije CA Yard. Biće govora o savremenim trendovima predstavljanja političkih ideja kroz personalizaciju politike i liderski model. Da li je senzacionalizam u imidžingu lidera zapravo odgovor na problematizaciju političkih programa i partijskih orijentacija? Na ovu temu govoriće: Milan Stevanović, politički strateg i član IO SNS, Borko Stefanović, predsednik Levice Srbije, prof. dr Srbobran Branković, metodolog, vlasnik agencije za istraživanje javnog mnjenja, prof. dr Mirko Miletić, komunikolog, redovni profesor Fakulteta za kulturu i medije na Univerzitetu „Megatrend“, Ljubica Gojgić, novinarka, autorka i voditeljka emisije „Proces TV“, Tatjana Manojlović, Demokratska stranka, Nikola Jovanović, potpredsednik Narodne stranke. Moderator je Leana Petrović iz CA Yarda, Beograd.

Već u 14 časova sledi „Mediomer – igra brojeva“. Biće govora o medijskim uticajima iz ugla onih koji prodaju i onih koji kupuju medijski prostor. Kolika je stvarna gledanost televizijskih i slušanost radio emisija? Koliki su tiraži, čitanost i uticaj dnevnih novina i periodičnih izdanja? Kakvo je stanje na sajtovima i portalima, brojćano u pregledima, šerovima, lajkovima? Da li postoje pouzdani podaci ili su svi „najčitaniji, najposećeniji i najcitiraniji“? Gosti panela su: Milan Kovačević, direktor Gemius Srbija, Sanja Lalević – Cvetković, Direct Media, Srđan Bogosavljević, IPSOS, Dragan Radić, Ninamedia. Moderator je Srba Jovanović, PR stručnjak.

U 15 časova je na programu panel Kako kriminal i korupcija utiču na tvoj život?“. Kroz odgovore na pitanja na šta ili na koga prvo pomislite kada se spomenu „korupcija“, „kriminal“, „malverzacije“, da li reagujete na ove pojave i kako, pokušaće da provedu novinari i urednici portala KRIK Stevan Dojčinović, Dragana Pećo, Bojana Pavlović, Vesna Radojević, Bojana Jovanović (urednici i novinari portala KRIK).

Od 18 časova, sledi promocija knjige Radomira Konstantinovića – „Sabrana dela – prvo kolo“. O knjizi će govoriti Latinka Perović, Gojko Tešić, Radivoj Cvetićanin, Slobodan Ilić, Svetislav Basara

U nedelju u 12 časova na programu je izuzetan panel na Sajmu medija. Tema je „Osobe sa invaliditetom u medijima – izveštavanje, vidljivost, etičnost“. Učestvuju dr Dragan Lukić iz Asocijacije za promovisanje inkluzije Srbije, Vesna Petrović iz Saveza udruženja za pomoć osobama sa autizmom, Oliver Vujović, SEEMO, Beč, Vesna Pavliček, RTS, Ana Kotur Erkić, portal diskriminacija.ba (BIH), koordinatori programa Milovan Marković i Nebojša Nikolić i drugi. Moderator panela je Nebojša Nikolić iz UG „Vitezovi osmeha“.