Slogan „Pažnja! (G)radovi u toku.“ obeležiće 44. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE, koji je počeo danas i trajaće do subote, 21. aprila. Ova kultna manifestacija okupila je više od 600 izlagača iz 27 zemalja, koji sveobuhvatnu ponudu iz svih oblasti građevinske industrije predstavljaju u sedam hala Beogradskog sajma, ali i na otvorenom prostoru.

SEEBBE se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a Zorana Mihajlović, resorna ministarka, istakla je na svečanom otvaranju da je Sajam građevinarstva praktično slika privrede:

– Uz napredak i rast privrede raste i broj izlagača na Sajmu građevinarstva, a Srbija privredno i ekonomski izgleda značajno drugačije nego pre pet godina. Privrednici koji žele ovde da investiraju, i iz zemlje i iz sveta, to znaju. Već smo mnogo uradili na stvaranju boljih uslova za poslovanje, ali je tačno i da je još mnogo posla pred nama, rekla je Zorana Mihajlović.

Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ministarka je poželela da sledeće godine na Sajmu građevinarstva učestvuje ne 50, već 150 izlagača više nego ove godine, a svim kompanijama koje žele da posluju u Srbiji poručila je da su dobrodošle. Poželela im je uspeh i nove poslove koji će biti dobri i za same kompanije i za državu.

U ime generalnog sponzora manifestacije, Predrag Vučićević, predstavnik kompanije Aluroll, rekao je da je čast i zadovoljstvo za svaku kompaniju da bude generalni sponzor Sajma građevinarstva, samim tim i deo globalnog tržišta:

– SEEBBE je prilika za godišnju prezentaciju, naročito za promociju domaćih firmi kao što je naša. Sa zadovoljstvom ističemo da smo za četiri decenije poslovanja zauzeli lidersku poziciju u zemlji i okruženju, da smo od firme sa šest zaposlenih stigli do preduzeća sa 150 radnika, da imamo dobru poslovnu politiku i odnos sa potrošačima, bogat asortiman i plasman proizvoda na tržištima širom sveta.

Predrag Vučićević, predstavnik kompanije Aluroll

O MANIFESTACIJI

Sajam građevinarstva je najveći i najznačajniji događaj u građevinskoj industriji u ovom delu Evrope. Ima značajnu ulogu u afirmaciji građevinske struke. Mesto je okupljanja eksperata iz oblasti građevinarstva, arhitekture i projektovanja, izvođača radova i proizvođača građevinskih mašina i materijala. Na Beogradskom sajmu predstavlja se kompletno srpsko, ali i svetsko građevinarstvo.

Specijalizovana je međunarodna manifestacija i obuhvata najrazličitije segmente građevinske industrije – od istraživanja i projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u visokogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata. Kroz koncept „nacionalnih izložbi“ ove godine predstavljaju se Turska, Kina, Austrija i Hrvatska.

Zbog stalne potrebe za inovacijama i napretkom u građevinskoj industriji, nove tehnologije su prisutne i vidljive na celoj manifestaciji, posebno u IT segmentu, digitalnim i komunikacionim tehnologijama. Ovogodišnja novina u izlagačkom programu su robne grupe „Nekretnine i investicije“ i „Arhitektura i urbanizam“.

SEEBBE je poznat i po izuzetno bogatom stručnom pratećem programu, ali i tradicionalnim nagradama „Nova vizura“ i „Posebno priznanje“.

Generalni sponzor 44. Međunarodnog sajma građevinarstva je kompanija Aluroll, a medijski partneri manifestacije su AL&PVC, Color Press Group, Drvo tehnika, Građevinarstvo.rs, Gradnja, Industrija, M-Kvadrat, Podovi, Pro Gradnja, Prozori&vrata, 4zida.rs, Limarija i krovopokrivanje, Sajema, Mascus, Nađi dom i Energetski portal.

U okviru Sajma građevinarstva ove godine se održava 10. Međunarodni sajam kamena STONEEXPO SERBIA, najveća manifestacija koja se bavi prirodnim kamenom i pratećim industrijama.

SERVISNE INFORMACIJE

Od 18. do 20. aprila radno vreme manifestacije je od 10 do 19 časova, a u subotu, 21. aprila, poslednjeg dana manifestacije, Sajam će za posetioce biti otvoren do 17 časova.

Pojedinačne ulaznice koštaju 300 dinara, cena za grupne posete je 200 dinara, dok ulaznice za organizovanu posetu školskih ustanova iznose 100 dinara. Parking se plaća 100 dinara po započetom satu.