Tradicionalno, uz zdravicu i dobrodošlicu, u Etno dvorištu u Hali 3 Beogradskog sajma svečano je otvoren 14. Sajam etno hrane i pića.

Najznačajnija regionalna smotra proizvođača reprezentativnih tradicionalnih proizvoda, uz učešće više od 400 izlagača i uz bogat stručno-prateći program, odvijaće se do utorka 26. novembra, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Grada Beograda.

Predsednik Saveta Sajma etno hrane i pića, Gavrilo Veselinović, pozdravio je prisutne, istakao važnost regionalnih privrednih komora, malih proizvođača odnosno izlagača na manifestaciji, i velike podrške i pomoći koju dobijaju u promociji svojih proizvoda.

U uvodnoj reči Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda, istakao je da ovogodišnja manifestacija opravdava epitet najznačajnije regionalne smotre. Ponovio je da je grad Beograd prepoznao koliko je važno promovisati domaće proizvođače i prehrambene proizvode, i izrazio zadovoljstvo što je Sajam etno hrane i pića kvalitativno i kvantitativno sve veći, definišući ga kao jedan od simbola Beograda u novembru mesecu.

Ispred Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije sajam je otvorio državni sekretar Senad Mahmutović.

G. Mahmutović je izrazio veliko zadovoljstvo što početkom jeseni možemo uživati u plodovima rada i proizvodima poljoprivrednika iz Srbije. Konstatovao je da je Srbija zemlja izuzetnog potencijala, geografskog položaja i mogućnosti, te obećao pomoć u afirmaciji domaćih brendova i malih proizvođača.

Lepim projekcijama za budućnost – sajam je otvoren!

Razmene iskustava i edukativne radionice biće deo bogatog pratećeg programa, a očekivani rezultat je da proizvodi budu lepši i dostupniji u Srbiji i šire, u svetu. Pored malih i veliki izlagači prepoznali su svoje mesto na sajmu, kako bi pokazali šta i kako rade.

Uz nastup dečjeg kulturno-umetničkog društva iz Stepojevca, Beograđani i gosti iz Srbije pozvani su da u što većem broju posete manifestaciju i uživaju u ponudi tradicionalnih prehrambenih proizvoda i pića.

Sajam će biti otvoren od 23. do 26. novembra, radno je vreme je svakog dana od 10 do 19 časova.

Za poslovne posetioce ulaz je besplatan, uz popunjavanje registracionog lista.

Za ostale zainteresovane građane ulaznica košta 300 dinara, za grupne posete 200 dinara. Cena parkinga je 150 dinara po satu.