Ostao je samo jedan dan do početka dve atraktivne sajamske manifestacije – jubilarnog, 40. Međunarodnog sajma nautike, lova i ribolova i 23. Međunarodnog sajma hortikulture „BeoPlantFair 2018“, sa kojim „u paketu“ idu i tri srodne izložbe – 21. Međunarodna izložba lekovitog bilja i preparata od meda „Darovi prirode“, 6. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme „MotoPlantExpo“ i 2. Izložba organskih proizvoda „Organic Fest“. Sajmovi i izložbe traju od 3. do 7. aprila, održavaju se u halama 1 i 4 (Nautika), odnosno 1A i 2 (Hortikultura), a zajedničko svečano otvaranje zakazano je za utorak, 3. april u 11:30.

Sajmovi i izložbe prva dva dana biće otvoreni od 10 do 19 časova, a poslednjeg dana – u četvrtak, 7. aprila Sajam se za posetioce zatvara dva sata ranije, u 17 časova. Ista ulaznica važi za sva dešavanja na Sajmu u ova tri dana. Pojedinačne ulaznice koštaju 300 dinara, grupne su 200 dinara, a parking se plaća 100 dinara po započetom satu.

SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA

Učešće na Jubilarnom, 40. Međunarodnom sajmu nautike, lova i ribolova, specijalizovana manifestacija za plovila svih vrsta, opremu za lov i ribolov, sportove na vodi i ronjenje, nautičku, kamp i outdoor opremu najavilo je više od 80 izlagača, koji će predstaviti oko 100 plovila.

Među njima su i predstavnici najpopularnijih domaćih i svetskih brendova, uključujući i one najrenomiranije u sektoru ekskluzivnih plovila, kao što su Monterey 378, Cranchi 30, Bavaria 29, Beneteau Antares 30S, See Ray, Jeanneau, Sealver…

Da manifestacija postaje sve interesantnija na međunarodnom planu potvrđuje učešće „premijernih“ izlagača iz Italije i Turske, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore. Pored stalnih izlagača kao što su CTC Unit, Goga YCI, Inteh-V i drugi, pojaviće se i neki novi, kao što su Efel Motors, Focus, AS Labruna, ENC Star Trade itd.

Pod sloganom „Isplovi, zabaci, ulovi“, posetioci će moći da iskoriste i tradicionalnu berzu polovnih plovila, biće predstavljene poznate regate, splavarenja i ostali vodni potencijali Srbije, a sve je „začinjeno“ neizostavnim ekološkim i bezbednosnim temama vezanim za vodu.

Poseban akcent stavljen je na lov i ribolov, kod kojih je ekspanzija svake godine sve uočljivija. U ovom segmentu distributeri će predstaviti lovačko naoružanje, municiju i konfekciju, štapove za pecanje i sav drugi ribolovački pribor, a biće zastupljeni brojni brendovi – Canona, Capriolo, Trofej, Eurofish, Travar i mnogi drugi.

Ova manifestacija tradicionalno ima bogat prateći program – stručna predavanja posvećena mogućnostima nautičke privrede, izgradnji mreže marina, privezišta i prateće infrastrukture, uz mnoštvo promocija, demonstracija, radionica, izložbi i relevantnu nautičku literaturu.

Značajan stručni program opet će imati Mašinski fakultet, odnosno tamošnja Katedra za brodogradnju, kao i Muzej afričke umetnosti sa novim izložbama. Oružari najavljuju i virtuelno strelište, za ljubitelje ovog sajamskog segmenta.

MEĐUNARODNI SAJAM HORTIKULTURE I TRI PRATEĆE IZLOŽBE

Međunarodni sajam hortikulture – BeoPlantFair 2018, svoje 23. izdanje imaće u istom terimunu – od 3. do 7. aprila. Istovremeno se održavaju još tri srodne manifestacije – 21. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda „Darovi prirode“, 6. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme „MotoPlantExpo“ i 2. Izložba organskih proizvoda „Organic Fest“.

„Bašta u srcu grada” slogan je Sajma hortikulture koji svakog proleća privlači veliko interesovanje posetilaca, a bogata ponuda idejnih rešenja za uređenje vrtova, dvorišta ili balkona, kao i najraznovrsnijih proizvoda i usluga, predstavlja pravu atrakciju za sve ljubitelje cveća i zelenila.

Izlagači pripadaju različitim oblastima hortikulture i predstaviće uzgajanje cveća i cvetnog materijala, proizvodnju sadnica i semenskog materijala, voćarstvo, vinogradarstvo, pčelarstvo, gajenje lekovitog bilja, uzgoj i održavanje zelenih površina, mehanizaciju za hortikulturu, zalivne sisteme, plastenike, sredstva za prehranjivanje i zaštitu, pejzažnu arhitekturu…

Koncept Sajma hortikulture zasnovan je na sintezi stručnog, edukativnog i estetskog, a celokupan program sastoji se iz četiri celine: Flora, Zeleni dizajn, Darovi prirode i Organik fest i MotoPlantExpo.

Interaktivan i sadržajan stručni prateći program podrazumeva predavanja i prezentacije, demonstracije iz raznih oblasti hortikulture uz učešće eminentnih domaćih i inostranih predavača i prezentera, a odraz je dugogodišnje kvalitetne saradnje sa profesionalnim i strukovnim udruženjima i organizacijama. Uz edukativni segmet manifestacije zastupljeni su i zabavni sadržaji, kreativne radionice, takmičenja i nagrade za učesnike i posetioce.