Drugi dan Sajma informisanja, komunikacija i marketinga Media Market biće izuzetno bogat i panel diskusijama i programima na štandovima učesnika.

U 12 časova, u panelu pod nazivom “Retro/vizija novinarstva”, “stara garda” renomiranih urednika govoriće o tome kako su se nekada pravile novine, kako se dolazilo do informacija, koje su tada bile teškoće zanata a koje su sada…

U 14 časova je na programu tema “Go pro kamere u službi medija”.

Od 15 do 16 časova sledi “Kultura u medijima”, u organizaciji Radio-Beograda 2, a povodom 60-ogodišnjice postojanja ovog radija. O tome da li su i u kojoj meri sadržaji iz kulture zastupljeni u medijima, kakva je zastupljenost kulturnih sadržaja u medijima sa nacionalnom frekvencijom, a kakve su njihove obaveze, da li su postojeći programski formati predstavljanja kulture zadovoljavajući, koji su problemi izraženi u komunikaciji između institucija kulture i medija i kako bi mogli da budu prevaziđeni, koje prednosti donose novi mediji u prezentaciji i promociji kulturnih sadržaja, govore Tamara Baračkov (dramaturg u Kulturno-umetničkom programu TV Beograd, jedna od urednica prenosa predstave “Olimp”, dr Jelena Đorđević (kulturolog, prof. FPN), dr Stanko Crnobrnja (reditelj, prof. FMK), Sava Ristović (urednik emisije “Znakovi” RB2).

“Kako su srpske TV produkcije oterale Turke sa malih ekrana” tema je koja objašnjava kako i zašto domaća produkcija danas doživljava procvat, zašto televizije više ne kupuju serije nego snimaju svoje, da li su konačno Turci “proterani” sa Balkana?… U razgovoru, koji u organizaciji filmitv.rs počinje u 16 časova, učestvuju: Radoš Bajić (srpski glumac, scenarista i reditelj), Nedeljko Bajić (glumac i producent), Milan Adžić (zamenik urednika TV sektora Večernjih novosti).

Već u 17 časova u planu je Jugotonova promocija novog albuma grupe “The Frajle”. Nakon promocije, u Sali za prezentacije, četiri dame će potpisivati album na štandu Jugoton Croatia Recordsa.

Konačno, za 18 časova planiran je panel “100 godina Jugoslavije” (“najbolji je sanjali, a najgori rušili”), u organizaciji lista Danas. Gosti ovog dnevnog lista biće: Branka Prpa, Dino Mustafić, Božo Koprivica, Duško Vujošević, Srđan Milošević, Dragan Popović…