Do otvaranja Medidenta ostalo je nešto manje od 24 časa i pravo je vreme za podsećanje na značaj i kontinuirani rast ove priredbe – na 42. Međunarodnom sajmu medicine i stomatologije predstaviće se više od 100 izlagača iz čak petnaestak država. I pored toga što nosi oznaku biznis manifestacije, ova priredba privlači veliku pažnju i široke publike.

Sajam medicine i stomatologije istovremeno predstavlja mesto intenzivnih poslovnih susreta proizvođača, prodavaca i korisnika medicinske opreme, mesto na kome stručnjaci razmenjuju i stiču nova znanja, iskustva i poslovne partnere, ali i mesto posvećeno zdravlju, preventivi, savremenim načinima lečenja i promociji naučnih dostignuća u svim segmentima.

Paralelno sa poslovnim dešavanjima, u hali 4 Beogradskog sajma „obične“ posetioce očekuju tradicionalne prezentacije, besplatni pregledi, masažni tretmani, raznovrsne pokazne vežbe, kratki promotivno-edukativni programi, akcija dobrovoljnog davanja krvi i brojne druge usluge.

Pored promotivno-edukativnog, Medident i ove godine ima iuzetno bogat i stručni prateći program sa akreditovanim predavanjima.

U najavi manifestacije svakako ne treba propustiti ni informaciju da je promoter ovogodišnjeg Medidenta prof. dr Nadežda Basara, hematolog i onkolog, jedan od svetskih stručnjaka za transplantaciju matičnih ćelija, koja će u ime struke govoriti i na svečanom otvaranju Sajma.