GRAFIMA 2019. je prva jesenja sajamska manifestacija Beogradskog sajma i zato zaslužuje da bude počasni portal za ulaz u čudesni svet boja, lazurnih nijansi i – njihovih stvaralaca.

U taj i takav svet posetioce će i ove godine povesti više od 70 očekivanih izlagača različitih profila iz desetak zemalja, a predstaviće izuzetno raznovrsnu paletu mašina, uređaja i opreme za grafičku industriju, čak i kompletnih tehnoloških procesa, sirovina i repromaterijala za različite sektore grafičke i papirne industrije, ali i najnovija originalna namenska softverska i ICT rešenja u ovim oblastima sa naglašenim kreativnim kapacitetima i potencijalima.

Akcenat stručnog i pratećeg programa ove, najprestižnije i najsveobuhvatnije regionalne sajamske manifestacije posvećene grafičkoj, papirnoj i kreativnoj industriji, sa istorijom dugom čak 41 godinu, stavljen je na tehnologiju štampe, grafički dizajn i reklamni materijal. Pored stručnih predavanja i prezentacija novih tehnologija i dostignuća od strane vrhunskih predavača i demonstratora, posetiocima je na raspolaganju kreativno nasleđe „Ulice kreativnih rešenja“, koja promoviše idejna rešenja iz oblasti grafičkog dizajna, ali i „Berza korišćenih mašina“, posebno zanimljiva za one koji tek počinju posao u ovim propulzivnim privredno-umetničkim delatnostima.

Domaćin ovogodišnje Grafime je kompanija EUROPAPIER DUNAV DOO, član grupacije Europapier, vodećeg dobavljača papira u 12 zemalja centralne i istočne Evrope i sa preko 50 skladišta širom regiona.

Već tradicionalni saputnik Grafime je BIRO-EXPO, Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme, orijentisan na potrebe u vezi sa kancelarijskim poslovanjem.

GRAFIMA i BIRO-EXPO održavaju se od 25. do 28. septembra 2019. u hali 4 Beogradskog sajma. Radno vreme sajmova biće od 10 do 18 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, a parkinga 150 dinara na sat.