Od 9. do 12. marta na Beogradskom sajmu biće održan 39. Sajam nautike, lova i ribolova. Ovogodišnja manifestacija najveća je do sada, a zbog povećanog broja izlagača i sve brojnije publike održava se u dve hale – najvećoj sajamskoj hali 1 i susednoj hali broj 4.

U hali 1 biće smešten nautički program ekskluzivnih jahti, glisera, čamaca, brodskih i vanbrodskih motora, nautičke i ostale opreme za sportove na vodi. Sajam poprima sve veći internacionalni značaj, o čemu govori prisustvo novih izlagača iz Italije i Turske, pored onih očekivanih iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore.

U hali 4 svoju oazu će pronaći ljubitelji lova i ribolova, gde će se smestiti već tradicionalni izlagači opreme za ova dva sporta ili hobija, kako za koga, kao što su Canona, Capriolo, Trofej, Eurofish, Travar i drugi. Oni će predstaviti lovačko naoružanje, municiju i konfekciju najpoznatijih svetskih i domaćih brendova, kao i štapove za pecanje i kompletan ribolovački pribor.

Kao i svake godine, pripremljen je i bogat prateći sadržaj u vidu tematskih izložbi i stručnih predavanja. Prvi put na Sajmu nastupa Katedra za brodogradnju Mašinskog fakultet Univerziteta u Beogradu, i predstavlja izložbu „Mala istorija srpske brodogradnje“. Novi učesnik pratećeg programa je i JP Beogradska tvrđava, koja će u okviru izložbe „Na palubi broda… na obali reke“ prikazati vodiče po Dunavu namenjene putnicima iz 19. veka, kao i geografske karte, slike brodova, plakate društava, oglase iz novina, jelovnike sa brodova… Posetioci će imati jedinstvenu priliku da prisustvuju izložbi fotografija, čija je tema nautika i ribolov, sjajnog umetnika Maria Bralića. On je jedan od 20 Canonovih ambasadora u svetu, koji je umetnički fotograf ali i pasionirani nautičar i ribolovac. Izložba će prikazati tradicionalni način izrade drvenih brodova i jedrilica, čiji su autori zanatlije sa različitih obala planete, kao i sami ribolovci.

Sajam se održava od 9. do 12. marta. Radno vreme je od 10 do 19 časova, izuzev poslednjeg dana, kada se manifestacija zatvara sat ranije. Pojedinačne ulaznice koštaju 300 dinara, a cena za grupne ulaznice je 200 dinara. Parking se plaća 100 dinara po započetom satu.