Sajam nautike, lova i ribolova, specijalizovan za plovila svih vrsta, opremu za lov i ribolov, sportove na vodi i ronjenje, nautičku, kamp i outdoor opremu, ove godine slavi jubilej od 40 godina.

Sajam nautike, lova i ribolova svake godine okuplja sve više i izlagača i posetilaca, a rekordnih 10 hiljada posetilaza, za četiri dana, zabeleženo je 2017. godine. Na prošlogodišnjoj manifestaciji, ova ekskluzivna smotra plovila i kompletne prateće opreme, prošle godine zauzela je najveću halu – 1, dok su učesnici izlagači koji se bave lovom i ribolovom zauzeli halu 4, u kojoj ostaju i ove godine zbog još većeg interesovanja.

Među eksponatima Sajma nautike sve više je ekskluzivnih jahti, glisera, jedrilica, čamaca, brodskih i vanbrodskih motora, nautičke i ostale opreme za sportove na vodi, kojima mogu mogu da pozavide i ozbiljne morske mondenske marine i turističke destinacije. Uz tradicionalnu berzu polovnih plovila, zaljubljenicima u vodu svake godine se predstavljaju poznate regate, splavarenja i ostali vodni potencijali Srbije, dok su ekologija i bezbednost na vodi postale neizostavne teme.

Poseban akcent se stavlja na segment lova i ribolova, koji svake godine zauzima sve značajniju poziciju, gde se mogu videti veliki ali i mali distributeri i proizvođači opreme za ova dva hobija ili sporta, kako za koga.

Pored ovoga, posetioci će imati priliku da vide bogat prateći sadržaj koji se sastoji od stručnih predavanja i izložbi, a u kome učestvuju naši poznati muzeji i institucije, ali i umetnici.