Na ovogodišnjoj manifestaciji će se predstaviti gotovo 400 učesnika sa više od 2.000 različitih proizvoda iz cele Srbije i okolnih zemalja, kao i Italije i Grčke, a izlagači su na zbirnim štandovima grupisanim po regionalnoj pripadnosti.

Na otvaranju su goste pozdravili Gavrilo Veselinović, predsednik Saveta sajma „Etno hrana i piće“, Veljko Jovanović, direktor Sektora za poljoprivredu u Privrednoj komori Srbije, kao i Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda. Naglasili su činjenicu da je veoma važno da su svi privredni subjekti, ali i regionalne komore kao i grad Beograd prepoznali važnost negovanja prezentacije tradicije iz svih krajeva Srbije.

Mladenović je istakao da Međunarodni sajam etno hrane i pića umnogome pomaže malim poljoprivrednim proizvođačima. Na 13. Izdanju Sajma primetan je veći broj izlagača i proizvoda, naveo je Mladenović, jasno ukazavši na činjenicu da je proizvođačima važno da se ovde pojave i izlože svoje proizvode.

Sajam je otvorio Velimir Stanojević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. On je pohvalio izlagače zbog inventivnosti, upornosti da istraju u proizvodnji i promociji zaštićenih robnih marki hrane i pića, a samim tim i zasluga za razvoj turizma i predstavljanje Srbije na gastronomskoj mapi Evrope. Stanojević je zahvalio svim učesnicima na doprinosu organizaciji ove manifestacije i naglasio da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede nastaviti da podržava Međunarodni sajam etno hrane i pića, kao i da u fokusu Ministarstva ostaju mali proizvođači.

Sajam će biti otvoren od srede 21. novembra zaključno sa subotom, 24. novembrom od 10 do 19 časova.

Ulaznica košta 250 dinara, za grupne posete 150 dinara. Cena parkinga je 100 dinara po satu.