Ni petak, 26. oktobar, nije bez aduta kad su u pitanju paneli i promocije u okviru Sajma informisanja, komunikacija i marketinga Media Market. Čak i bez programa koje učesnici imaju na vlastitim štandovima, а mnogo ih je i veoma su atraktivni, ovaj „centralni“ izgleda izuzetno bogato i sadržajno.

Tako je već za 12 časova planiran panel Mediji i migranti“, posvećen jednoj od najaktuelnijih tema današnjice. Organizator je Medijski istraživački centar iz Niša, a panelisti su: Jelena Đukić Pejić, novinarka MIC-a i moderatorka panela, Gordana Bjeletić, novinarka TV N1, koja aktivno prati položaj migranata u Srbiji, a učestvovaće i predstavnik Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije i migrant ili migrantkinja.

Od 13 časova na programu je panel Tinejdžeri, mi smo vaš glas“. „Youth Vibes“ je redakcija sastavljena isključivo od tinejdžera, a bavi se aktuelnim, originalnim, mladalačkim temama „bez dlake na jeziku“. Govoriće: Jovana Jović, timlider redakcije, Vanja Joksimović, urednica, Klaus Dahman, predstavnik DWA, i Snežana Milošević, generalna sekretarka PU „Lokal pres“.

Termin od 16 časova rezervisan je za „Medije u agraru Srbije“. Biće govora o ulozi javnih glasila u afirmaciji srpske poljoprivrede i unapređenju domaćeg agrobiznisa, o medijskoj afirmaciji domaće poljoprivrede kao društveno-odgovornoj aktivnosti itd. Govornici su: Marijana Vukašinović – šef službe za upravljanje multimedijalnim sadržajima Telekoma Srbija, Jasmina Nikitović Stojičić – urednik emisije Znanje imanje, Dejan Jovanović – vlasnik i glavni i odgovorni urednik portala AGROmedia, Vesna Gajić – glavni i odgovorni urednik poljoprivrednog magazina Poljoindustrija. Moderator je Dušan Katić – dnevni urednik redakcije „Agro TV“.

Već u 17 časova na programu je promocija novog CD-a Amire Medunjanin „Ascending“. Ova velika umetnica obeležava 15 godina uspešne muzičke karijere, a jubilej proslavlja objavljivanjem studijskog albuma u izdanju Jugoton-Croatia Recordsa. Radi se o retrospektivi njenog celokupnog muzičkog opusa.

Na kraju, u 18 časova, na temu „Prognani a slobodni: Nova solidarnost – solidarnost za sve“ govoriće gosti dnevnog lista Danas: Živko Grozdanić – Gera, Predrag Koraksić Koraks, Dušan Petričić, Nedim Sejdinović, Aleksandar Jovanović Ćuta, Gojko Božović, Janko Baljak, Vladan Slavković, Aleksandar Jankov, Dušan Knežević, Željko Bodrožić, Vera Jovanović, Branislav Grubački Guta.