Ovogodišnji Sajam etno hrane i pića okupio je brojne izlagače prehrambenih proizvoda pripremljenih po tradicionalnim receptima. Cilj ovih proizvođača je kreiranje brendova, a samim tim i njihov lakši plasman na inostrana tržišta. Među prijateljima manifestacije bila je i kompanija Miele, čija duga tradicija u potpunosti prati ideju Sajma.
Na štandu Grada Beograda u okviru 11. Sajma etno hrane i pića kompanija Miele predstavila je svoje kuhinjske uređaje. Na njima se sa lakoćom pripremaju tradicionalni, ali i svi ostali specijaliteti na zdrav i efikasan način. Iako oličenje modernog dizajna i najnovijih tehnologija, Miele uređaji su se dokazali kao odličan partner svim domaćicama.
Jedan od uređaja koje je Miele kuvar korstio za “live cookong” bila je i kombinovana rerna u kojoj se kuva na paru. Na taj način gubi se mnogo manje vitamina i sam ukus hrane je znatno jači i lepši. Prikazani su i Miele aspiratori, koji uvlače sve mirise koji se oslobađaju prilikom kuvanja hrane na tradicionalan način, ali i moderni frižideri i vakum fioke, koji su pogodni za čuvanje pripremljenih specijaliteta.