Iz mnoštva dešavanja na Media marketu i profesionalci i publika izdvojili su gostaovanje Predraga Koraksića Koraksa na štandu Danasa.

Ovaj proslavljeni karikaturista rekao je da on i njegove kolege žive od gluposti, da od njih potiču ideje za rad, tako da je Srbija država gde ima puno inspiracije za satirične političke komentare.

Na pitanje zar njemu kao karikaturisti ne odgovara situacija “što je gore, to je bolje”, Koraks je rekao da je politička situacija u Srbiji već decenijama takva da mnogi događaji zaslužuju kritiku kroz crteže, ali i da neke karikature ne gube na akutelnosti, što je pokazatelj slabog drustvenog napretka.

Zahvaljujući tome što se stvari ne menjaju, karikature od pre nekoliko godina su potpuno sveže, osvrnuo se Koraks na objavljivanje njegovih arhivskih crteža u Danasu dok je bio na godišnjem odmoru. On je dodao da, ipak, nikada ne ponavlja isti crtež, ali da se neke ideje “provlače” više puta – tako je još od perioda Miloševića, kada su njegove karikature objavljivane i u svetskim medijima.