112 EXPO pokazna vezba

„Socijalni dijalog i bezbednost i zdravlje na radu – dobra praksa“ naziv je konferencije koja se u četvrtak, 13. oktobra održava u okviru stručnog pratećeg programa jubilarne 40. manifestacije 112 EXPO – od 10:30 do 16:30 u hali 4. Na konferenciji učestvuju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja (Uprava za bezbednost i zdravlje na radu, Inspektorat za rad, Sektor za rad), Savez samostalnih sindikata Srbije, Unija poslodavaca Srbije, UGS Nezavisnost, Evropska agencija za bezbednost i zdravlje na radu, predstavnici poslodavaca i zaposlenih EU, kompanije iz Republike Srbije.

Od 13 do 14 časova zainteresovani posetioci mogu da prisustvuju pokaznim demonstracijama na platou ispred hale 4, sa strane naplatnih rampi. „PPA sa vazdušnom penom Pz-9 i PPA sa suvim prahom S-9A – razlike i prednosti“ detaljnije je obeležje ovih demonstracija, koje izvodi “Rašo elektronik doo”.

Predavanje o postupcima za procenu rizika od požara održava se od 14 časova. O ovoj temi govoriće dr Ivan Aranđelović, Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu i dr Radenko Rajić, Visoka inženjerska škola strukovnih studija Tehnikum Taurunum.