Beogradski sajam stigao je do značajne, jubilarne godišnjice – osam decenija od osnivanja. Sva investiranja u projekte, prostor, manifestacije, organizacije i ljude koji su predano radili na najrazličitijim poslovima – isplatili su se. Beogradski sajam već dugo uživa u statusu „mesta koje je video ceo svet“, najveća je i najuspešnija sajamska institucija u Srbiji i jugoistočnoj Evropi.

Već 80 godina mesto je susretanja proizvođača, zastupnika, distributera i prodavaca najrazličitijih roba i usluga iz celog sveta. Ponudu više od pet hiljada izlagača, na godišnjem nivou, obiđe preko 650 hiljada posetilaca.

Sva ova poslovna dešavanja odigravaju se u prelepim objektima, jedinstvenog načina gradnje. Dovoljno je pomenuti svetski prepoznatljivu halu 1, monumentalnu građevinu i spomenik kulture, izgrađenu od prednapregnutog betona, tada upotrebljenog prvi put. Arhitekta Milorad Pantović i inženjeri Branko Žeželj i Milan Krstić osmislili su, isprojektovali i nadzirali stvaranje ovog građevinskog remek dela.

Beogradskom sajmu važne su sve manifestacije koje organizuje ili koje se održavaju u njegovim halama, godišnje ih je četrdesetak, ali činjenica je da je već na prvi pogled prepoznatljiv po nekim tradicionalnim međunarodnim sajmovima svetskog ugleda. Sajam turizma na najbolji način povezuje biznis sa zadovoljstvima koja donose putovanja, a Sajam automobila je jedna od najstarijih ali i najglamuroznijih poslovno-prodajnih izložbi. Nema ničega što je vezano za građevinarstvo a da nije u ponudi Sajma građevinarstva. Najelitnija razvojno-tehnološka manifestacija Beogradskog sajma svakako je Sajam tehnike i njegova šest decenija duga tradicija. Uz EcoFair, sa kojim deli prostor i termin, Sajam energetike putokaz je za ključne tokove privrednih dešavanja, a najviše se bavi obnovljivim izvorima energije, energetskom efikasnošću, zelenom ekonomijom, industrijom reciklaže i upravljanjem otpadom. Sajam knjiga već šest decenija predstavlja praznik za ljubitelje pisane reči i one koji neguju tradiciju i kulturu. Nedavno redizajnirani Sajam nameštaja predstavlja inovacije u ovoj progresivnoj industriji, a privlači veliki broj i izlagača i posetilaca iz čitavog regiona.

Da bi ostao institucija „svetskog glasa“, Beogradski sajam se neprestano modernizuje. Poseduje zavidne kongresne kapaciteta i najsavremeniju opremu, a oduvek je bio pravo mesto za velike svetske izložbe, koncerte, sportska takmičenja. Vrhunski način organizovanja priredbi i nivo usluga koji obezbeđuje, otvorili su mu vrata najprestižnijih svetskih organizacija i uglednih asocijacija.

Kao neumorni pokrovitelj najboljih svetskih proizvoda, roba, usluga i dešavanja, ali i najuspešnijih pojedinaca i timova, Beogradski sajma pruža pravu šansu da se svetske tekovine približe svakom posetiocu.

Brošura i video prezentacija

Kratki osvrt na uspešnu sajamsku prošlost, ali i trenutne aktivnosti, napravljen povodom osmodecenijskog jubileja, možete pronaći u štampanoj brošuri o Beogradskom sajmu, ali i pogledati u video prezentaciji…

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept