Manifestacija koja sa razlogom „u stopu“ prati Međunarodni sajam turizma i Međunarodni sajam vina svakako je Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme – HORECA. Ovogodišnja manifestacija je 13. po redu, a proteklih godina zaslužila je odrednicu vrlo uspešne smotre koja objedinjuje i promoviše različite grane turističke privrede, i spaja učesnike u turističko-ugostiteljskoj industriji.

HORECA će od 23. do 26. februara okupiti veći broj učesnika na većem izlagačkom prostoru u odnosu na prethodna izdanja. U izlagačkom delu posetioci će moći da vide najsavremeniju opremu za kuhinje, restorane, barove i hotele, zatim sigurnosne i rezervacione sisteme, posteljinu, opremu za čišćenje, pekarski i poslastičarski program, opremu za bankete, radnu odeću i obuću, suvenire, stručnu literaturu i publikacije. Posebnu pažnju ove godine će privući proizvođači i uvoznici poznatih brendova u oblasti IT rešenja, ozvučenja i rasvete.

Najsavremeniji proizvodi i usluge, kao i trendovi u načinu poslovanja, snabdevanja i funkcionisanja hotela, restorana i ostalih ugostiteljskih objekata deo su ponude koja će biti prezentovana na Sajmu. Novi standardi i tehnologije koje izlagači promovišu na ovoj manifestaciji važni su za unapređenje celokupne turističke privrede, zbog čega i predstavljanja na ovoj manifestaciji postaje sve značajnije.

Pored izlagačkog programa, Sajam upotpunjuju i dodatni prateći sadržaji, prezentacije i stručna predavanja. Ove godine prateći program biće obogaćen atraktivnim događajima i demonstracijama ugostiteljskih veština, kao i brojnim degustacijama.