Firma FLOATING SPA STUDIO SPOKOJSTVO će na Medidentu 2019. predstaviti tretman opuštanja u specijalnim kabinama, koje simuliraju plutanje u moru, čime se smanjuje nivo stresa, a hormon sreće se, kažu, povećava i osam puta.

Lekovito dejstvo terapije plutanjem ogleda se u brojnim segmentima opšteg stanja organizma, kao što su: brz oporavak fizičke snage, otklanjanje emotivnog i mentalnog stresa, normalizovanje pritiska i srčanog ritma, stimulisanje proizvodnje endorfina (hormona sreće), postizanje bolje fizičke forme, efikasan rast mišićnog tkiva, ublažavanje grčeva i ubrzavanje regeneracije tkiva, otklanjanje celulita i viška kilograma, otklanjanje dejstva alkohola, poboljšanje cirkulacije krvi, cirkulacije kiseonika i hranjivih materija itd.

Bolesti kod kojih se praktikuje terapija plutanjem su pre svih bolovi u mišićima, zglobovima i reumatski problemi, kardiovaskularne bolesti, stresno stanje, gojaznost, kožne bolesti, depresija, bol zbog skolioze i neuralgije, fibromijalgija, a značajni efekti plutanja su i kozmetičko dejstvo, rehabilitacija posle sportskih povreda i drugi.