Фирма FLOATING SPA STUDIO SPOKOJSTVO ће на Медиденту 2019. представити третман опуштања у специјалним кабинама, које симулирају плутање у мору, чиме се смањује ниво стреса, а хормон среће се, кажу, повећава и осам пута.

Лековито дејство терапије плутањем огледа се у бројним сегментима општег стања организма, као што су: брз опоравак физичке снаге, отклањање емотивног и менталног стреса, нормализовање притиска и срчаног ритма, стимулисање производње ендорфина (хормона среће), постизање боље физичке форме, ефикасан раст мишићног ткива, ублажавање грчева и убрзавање регенерације ткива, отклањање целулита и вишка килограма, отклањање дејства алкохола, побољшање циркулације крви, циркулације кисеоника и храњивих материја итд.

Болести код којих се практикује терапија плутањем су пре свих болови у мишићима, зглобовима и реуматски проблеми, кардиоваскуларне болести, стресно стање, гојазност, кожне болести, депресија, бол због сколиозе и неуралгије, фибромијалгија, а значајни ефекти плутања су и козметичко дејство, рехабилитација после спортских повреда и други.