ELEKTROPRIVREDA SRBIJE, jedan od oslonaca Sajma energetike i najaktivnijih učesnika u sajamskim dešavanjima, ima bogatu agendu u okviru pratećeg programa.

Tako će, pored ostalog, već prvog dana Sajma, u sredu 12. oktobra, od 13 časova biti organizator prezentacije “Energetska budućnost i JP EPS”, koju će posetiocima izložiti Aleksandar Jakovljević, direktor Sektora za strategiju JP EPS. Od 13:30 na redu je tema “Ugalj – juče, danas, sutra”, kojom će se baviti Branko Jevtić, direktor Sektora za razvoj procesa u proizvodnji uglja JP EPS, i Nemanja Nedeljković, vodeći inženjer za razvoj proizvodnje uglja JP EPS.

Iz programa za četvrtak, 13. oktobra, izdvajamo temu “Mere i aktivnosti za smanjenje gubitaka u isporuci električne energije”, koju će izložiti Dušan Čomić, direktor Direkcije za podršku tržištu i smanjenje gubitaka. Od 11:30 direktor TENT B Ivan Gajić govoriće o “Revitalizaciji TENT B2”.

Trećeg dana sajma – u petak, 14. oktobra, program prezentacija takođe je veoma bogat i raznovrstan, a otvara se temom “Obnovljivi izvori energije JP EPS” u interpretaciji Dragoslava Cicovića i Marijane Sučević-Tasić, rukovodilaca projekta.

Zbog značaja koji ima u energetskom životu zemlje, ali i tema koje na sajmu pokreće ili tumači, EPS očekuje izuzetno interesovanje posetilaca.