dr Petar Dragić, jedan od najpoznatijih svetskih hirurga u oblasti venske problematike i venske estetike

Čovek koji će ove godine svojim prisustvom i autoritetom obogatiti Sajam medicine i stomatologije, a sajam će imati čast i privilegiju da ga ovo veliko ime svetske medicine i otvori, zaslužuje neuporedivo više od pukog predstavljanja.

Dr Petar Dragić jedan je od najpoznatijih hirurga današnjice, usko specijalizovan iz oblasti venske problematike i venske estetike, pionir laserskih operacija vena i jedan od prvih hirurga u Evropi koji je uveo laser u operativno lečenje proširenih vena. Njegovo iskustvo, merljivo po najvišim svetskim kriterijumima i standardima, čine ga jednim od najcenjenijih stručnjaka sveta u ovoj oblasti hirurgije i medicine uopšte.

Zahvaljujući njegovom zalaganju i postignutom uspehu, laserske operacije vena postale su metoda izbora u lečenju proširenih vena. Tokom poslednjih godina sve veći broj stručnjaka iz zemlje i inostranstva pronalazi inspiraciju u njegovom radu i uspehu, a primena savremene venske terapije laserom postaje zlatni standard medicine 21. veka.

Dr Dragić je osnovao četiri klinike – u Beogradu, Novom Sadu, Podgorici i Banja Luci – koje su specijalizovane isključivo za laserske operacije vena i vensku estetiku (kapilari) i zauzimaju lidersku poziciju u savremenoj venskoj terapiji.

Tokom proteklih desetak godina dr Dragić je edukovao više od 100 lekara iz zemlje i inostranstva. Godine 2009. Klinike „Dr Dragić“ proglašene su od strane najveće američke kompanije „Covidien“ i nemačke kompanije „Biolitec“ za glavni edukativni centar – „Center of Excelence“ – jugoistočne Evrope. U isto vreme, dr Dragić je imenovan za glavnog edukatora, takozvanog „proktora“.

Dr Dragić formira idealan koncept moderne klinike za laserske operacije i vensku estetiku, koja u svetu medicine ima rastući broj sledbenika i postiže sve veći uspeh. Zbog toga je čest gost i predavač na velikim svetskim kongresima u Nemačkoj, Americi, Japanu, Brazilu, gde je i dobitnik nagrada za svoj rad. Održao je veliki broj predavanja o uvođenju i značaju laserske operacije i u Srbiji i u zemljama regiona – Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni, Crnoj Gori, Mađarskoj…