List Danas peti put učestvuje na sajmu medija Media Market. Svakog dana od 10 do 20 časova i nedeljom od 10 do 16 posetioce Danasovog štanda očekuju različiti sadržaji, kvalitetan program, zanimljivi gosti, pokloni, promotivne akcije za članove Kluba čitalaca Danasa i razna druga iznenađenja.

Među imenima koji će tokom pet dana trajanja sajma gostovati na štandu Danasa nalaze se Jelisaveta Seka Sablić, Danica Vučenić, Marko Vidojković, Jugoslav Ćosić, Vuk Drašković, Miodrag Majić, Dare i Mare, Branislava Antović, Biljana Lukić, Antonela Riha, Minja Miletić, Marčelo, Sevdah Baby, Jelena Anasonović…

Posetioci štanda će tokom prva tri dana imati priliku da provere svoja znanja u kvizu koji je pripremio Istinomer.rs, a svakodnevno će moći da se fotografišu ili naprave gif na Slik-Slik Photobooth.

List Danas će na ovom sajmu započeti i ekološku kampanju „Budi Danas pametan“ za podizanje svesti o štetnosti upotrebe plastičnih kesa – radionicom o tome kako napraviti kesu od Danasa, u kojoj će im pomoći štićenici udruženja „Živimo zajedno“. Istog dana nastupiće i pop-rock bend „Zvuci srca“, koji čine članovi Humanitarne organizacije „Dečje srce“ i korisnici Doma „Srce u jabuci“. Zvucima srca razbijaju predrasude o osobama sa smetnjama u razvoju.

Poslednji dan, nedelja 27. oktobar biće posvećen najmlađima – dečiji dan, kada će biti organizovana radionica crtanja na temu „kako vidite novinare“, a Unine i Jelenine pinjate organizovaće izložbu i razbijanje pinjate napravljene od Danasa. I udruženje „Živimo zajedno“ priprema predstavu.

Tokom trajanja sajma svako ko se učlani u Klub čitalaca Danasa na 12 meseci i plati karticom dobiće šolju na poklon.

Detaljan program dostupan na Fejsbuk događaju List Danas na Media Marketu 2019 i u štampanom izdanju lista.