Jubilarni, 30. Međunarodni kongres i sajam kozmetike, nege kose, estetike i zdravlja „Dodir Pariza“ održan je 14. i 15. oktobra u hali 2 Beogradskog sajma.

Na jesenjem izdanju ove tradicionalne manifestacije predstavili su se proizvođači, predstavnici i distributeri najpoznatijih svetskih brendova, kozmetičkih i frizerskih kuća. Uz prezentacije novih proizvoda, aparata i preparata, posetioci su od dermatologa i kozmetologa mogli da dobiju i brojne savete za negu, ulepšavanje i zdravlje.

Kao i svake godine, izloženi asortiman prodavan je uz značajne popuste, a za posetioce koji se profesionalno bave negom i lepotom pripremljeni su specijalni programi i ponude. Značajno mesto na „Dodiru Pariza“ imali su i segmenti manifestacije koji se bave zdravljem i preventivom, pravilnom ishranom, rekreacijom, fitness programima…

U okviru jubilarnog „Dodira Pariza“ održan je i drugi po redu Sajam holizma. Izlagači iz sveta holizma zainteresovanima su objašnjavali kako da se približe prirodi, prirodnom stanju i da neguju sebe na svim nivoima. Holizam je pogled na svet i filozofija koja shvata u celini sve nivoe bića. Holizam posmatra delovanje i međusobni uticaj svih aspekata čovekovog postojanja, u želji da bolje razume zdravstveno stanje pojedinca, društveno-socijalni status i međuljudske odnose. Na Sajmu holizma predstavili su se izlagači koji imaju holistički pristup lepoti i zdravlju i koji su zainteresovanima prezenovali prednosti prirodne kozmetike, aromaterapije, fitoterapije, Bowen terapije, industrijske konoplje i kristaloterapije.

Na ovoj manifestaciji, namenjenoj pre svega damama, održan je i 3. CIDESCO kongres kozmetike i 6. Srpsko-italijanski kongres sa temom Holističke masaže lica i tela. Na najvećoj manifestaciji ove vrste u regionu predstavljeni su i različiti ajurvedski tretmani.